Satonen esittää kahden miljoonan määrärahaa Sammaljoentien parantamiseksi

Sastamalalainen kansanedustaja Arto Satonen (kok) esittää valtion talousarviosta kahden miljoonan euron määrärahan lisäämistä maantien 2521 parantamiseksi välillä Sastamala-Sammaljoki.

Maantie 2521 on tärkein tieyhteys Sammaljoen, Rautaniemen ja Houhajärven kylistä Sastamalan keskustaan. Näissä kylissä asuu vakituisesti 550 ihmistä. Maantie 2521 jatkuu Sammaljoelta Halkivahaan.

“Maantien 2521 ja Sammaljoen keskustan kautta on merkittävää kauttakulkuliikennettä Urjalan, Vesilahden ja Punkalaitumen suuntaan, sekä edelleen valtateille 2, 3 ja 9. Tielle kohdistuu paljon metsäteollisuuden ja raskaan liikenteen kuljetuksia”, Satonen toteaa.

Maantie 2521 on erittäin huonokuntoinen ja se tarvitsee päällysteen uusimisen. Satosen mukaan maantie 2521 on ollut Pirkanmaan ely-keskuksen listaamien nopeasti uutta päällystystä kaipaavien tieosuuksien listalla, mutta se ei ole saanut rahoitusta.

 • avatar Mullikuhnuri

  Vennamon SMP:lainen kikka. Veikkokin kiersi maakuntia lupailemassa siltoja ja teitä, vaikka hyvin tiesi, että esitykset eivät mene läpi. Sitten olikin hyvä lähteä uudelle kierrokselle samoihin kyliin paasaamaan, että herrat eivät antaneet teille mitään. Ja kannatus nousi. Sastamala on jo alussa saanut nykyhallitukselta enemmän kuin porvarihallitukselta koskaan: rautatien tasoristeyksiä poistetaan erittäin suurella panostuksella ja valtateiden vaarallisia risteyksiä korjataan. Kokoomuksen Orpo paasaa hallituksen käyttävän liikaa rahaa hankkeisiinsa. Onko Satonen siis sitä mieltä, että Rinteen hallitus onkin aivan oikealla linjalla ja kannustaa vielä suurempiin tierahojen korotuksiin? Vai onko hänen tarkoituksensa budjetin valmistuttua nostaa omaa profiiliaan valittamalla, että Kokoomus olisi kyllä päällystänyt Sammaljoen tien, mutta keskustavasemmistolainen hallitus ei antanut. Ikävä kyllä kansa on helposti höynäytettävää ja tämäkin temppu menee läpi.

  • avatar Jerry

   Mullikuhnuri katsoo maailmaa ruusunpunaisten silmälasien sokaisemana. Ihmekös sitten, että hän unohtaa tiettyjä asioita Sipilän hallituksen saavutuksista. Infrapuolella ensimmäisenä tulee mieleen mm. VT12 riista-aidat, VT12 valaistus, huomattava panostus teiden päällystykseen, Tampere-Pori radan esille nostaminen, Lipun risteyksen peruskorjaus, jne, jne.
   Sangen pieniltä näyttävät sossuhallituksen piiperrykset noiden rinnalla. Varsinkin, kun ottaa huomioon, että esim. Porin radan hankkeet laitettiin alulle jo Sipilän hallituksen toimesta.
   No onneksi Rinne jakaa sentään Vappusatasia, joista kylläkin ’inflaatio’ ehti nakertaa puolet pois siitäkin huolimatta, että Antti-poika rohmuaa velkaa isolla kädellä ilman huolta huomisesta. No tuleehan seuraava hallitus, joka sitten siivoaa jälkiä siltä osin kuin enää kykenee.

 • avatar Mullikuhnuri

  Sippilän hallitus antoi vähän rahaa teiden korjausvelan kiinnikuromiseen, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi. Vain Helsinki – Turku -Tampere – kolmion teitä pidettiin välttävässä kunnossa. Mitähän Tampere-Pori radan-radan esille nostaminen auttoi, kun konkretia puuttui? Nyt viimein alkaa tapahtua. Sippilän hallituksen satsaus rautateihin oli niiden yksityistämisen yrittäminen, kuten sotessakin. Suuret taksifirmat lobbasivat taksitoiminnan vapauttamista, jotta ne voisivat vallata suuret kaupungit kautta Suomen. Pikkupaikkojen ei ollut väliä. Tehtiin taksiuudistus ja nyt ei maalla saa tilattua taksia. Köyhiä, sairaita, työttömiä ja eläkeläisiä Sippilä rankaisi leikkaamalla toimeentuloa ja heikentämällä palveluita. Jopa työllisyyspalveluita yksityistettiin, puhumattakaan orjatöiden lisääntymisestä. On muuten aika luiskaotsaista mölistä persujen laumassa vappusatasesta: Rinne lupasi sanatarkasti näin; “Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen alle 1 400 euron eläkkeisiin.” 31 euron korotus kansaneläkkeeseen ja 50 euron korotus takuueläkkeeseen nettomääräisenä on siis vain useamman vuoden ohjelman aloitus. Onko tämä sinun mielestäsi saajilleen vastenmielisempää kuin Sippilän indeksileikkaukset? Rinteen hallitus on ollut vallassa vain hetken, ja silti sinä vertaat sen useita kiistattomia saavutuksia edeltäjänsä vuosien saamattomuuteen, peruttuihin päätöksiin ja perustuslakia rikkoviin, onneksi kaaatuneisiin hankkeisiin. Sippilältä puuttui kokonaan vastuullinen harkinta, asioiden kunnollinen valmistelu ja päätöksien vaikutuksen arviointi.

  • avatar Jerry

   Kuten arvasinkin. Jätit ottamatta kantaa useimpiin Sipilän hallituksen hankkeisiin, jotka luettelin. Toisaalta, mitäs niistä olisit voinutkaan sanoa 🙂

   • avatar Mullikuhnuri

    VT 12 valaistuksesta teki aloitteen Ilmari Nurminen, Riista-aitaa ja valaistusta ajoivat budjettiin Nurminen, Hakanen ja Satonen, Eivät nuo lähteneet Sippilän hallituksesta käsin liikkeelle. Noista kehumistasi jne. jne. hankkeista minulla ei ole mitään havaintoa, enkä voi siis ottaa kantaakaan. Pitäisikö sinun kirjoitteluihisi vastata joka sana analysoiden, kun itse tyydyt yleensä kuittailemaan yhden lauseen irvailulla toisten mielipiteitä?

   • avatar Jerry

    Muuten oikein, mutta Ilmari-pojalla ei ollut noiden mainitsemiesi asioiden osalta muuta tekemistä kuin peesaaminen sen jälkeen kun muut ne toivat esille.

   • avatar Mullikuhnuri

    Jerry, vänkäämisesi ei perustu tosiasioihin. Ilmari Nurminen on tehnyt 17 talousarvioaloitetta, joista Sastamalaan kohdistuu suoraan nämä:

    TAA 362/2018 vp – Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Keikyän riippusillan peruskorjaukseen (600 000 euroa)

    TAA 315/2016 vp – Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä yhtenäisen valaistuksen saamiseksi valtatien 12 yhteysvälille Sastamala—Nokia (1 200 000 euroa)

    TAA 213/2015 vp – Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä Nokia—Sastamala-moottoritien jatkamiseen (600 000 euroa)

    TAA 214/2015 vp – Talousarvioaloite määrärahan lisäämisestä seututien (maantie 252) Punkalaidun—Vammala/Sastamala parantamisen suunnitteluun (1 000 000 euroa)

 • avatar Jerry

  No niin, kummasti putoili aloitteita pois (Hakasen ja Satosen kirstuun), joita jo aiemmin hehkutit Ilmarin käsialaksi.
  Mistä muuten johtuu, että Satosen aloite Sammaljoen tiestä on”Vennamon SMP:lainen kikka”, mutta sitten taas Ilmarin vastaavat aloitteet eivät sitä ole? Vai voivatko Ilmarinkin aloitteet olla Vennamolaista politiikkaa?
  Politiikka on ihmeellistä. Sama asia muuttuu ihan päälaelleen, riippuen tekijästä ; )
  Taitaakin olla vain vihervasurien ominaisuus.

Kommentointi ei ole käytössä.