Matti Vanhanen puhuu Sastamalassa Pohjoismaiden suurimman kalasavustamon avajaisissa

Kalaneuvos Veijo Hukkanen tehtaansa edustalla. Tyrvääläisessä hevostallissa alkanut kalabisnes on kasvanut vuosien varrella vientiyritykseksi. Kuva: Esa Siltaloppi.

Sastamalassa Kalaneuvoksen jätti-investointi on valmistumassa. Pohjoismaiden suurimman kalasavustamon avajaisia vietetään 26. marraskuuta.

Peräti 28 miljoonan euron investointi yli kaksinkertaistaa perheyrityksen tuotantokapasiteetin. Laajennuksen myötä Kalaneuvos voi muun muassa lisätä vientiään Aasiaan. Yhtiöstä tulee Pohjoismaiden suurin savustetun kalan tuottaja.

Juhlapuheen avajaisissa pitää eduskunnan puhemies Matti Vanhanen.

Tällä hetkellä suomalaisten syömästä kalasta vain 18 prosenttia on kotimaista. Kalaneuvoksen tavoitteena on turvata kotimaisen kalan tarjonta ja lisätä ympäristöystävällistä ruoantuotantoa Suomessa.

 • avatar vanhakoira

  Hattua nostaa pitää, komia rakennus on valmistunut
  Ihan hävettää kun Sastamalan kaupunki ei saa teetettyä yhtä rakennusta jota on hankittu jo yli 50 vuotta,. Hukkanen polkasee tuollasen pystyyn tuosta vaan. Tarmokkaasti kalan kanssa pelataan, ja ollaan kaukana kuivalla maalla.
  Onnittelut Ulpulle ja Veijolle sekä perhekunnalle saavutuksesta

  • avatar Mullikuhnuri

   Hukkanen tekee rahaa tuotantorakennuksillaan, kaupunki lisää ylläpito-ja pääomamenojaan uusilla rakennuksillaan. Siinä ero ja syy investointien aloittamisen ripeyteen tai harkittuun hitauteen.
   Muuttuko Chilessä kemikaalein ja antibiootein kasvatettu kassilohi kotimaiseksi, kun se fileoidaan Thamaassa, kuljetetaan pakastettuna Norjaan, pakataan uudelleen, roudataan Suomeen, sulatetaan, savustetaan ja pakataan taas? Kannattaa seurata kalapakkausten alkuperä- ja jatkojalostuspaikkamerkintöjä tai kysellä niitä tiskillä.

Kommentointi ei ole käytössä.