Saskyssa siirrytään etäopetukseen tiistaista alkaen – “Henkilökunnassa tai oppilaillamme ei todettuja tartuntoja”

SASKY koulutuskuntayhtymässä siirrytään etäopetukseen tiistaista 17. maaliskuuta alkaen.

Sasky tiedottaa oppilaitostensa siirtyvän etäopetukseen. Ammatillisissa oppilaitoksissa etäopetuksessa ollaan, kunnes toisin ilmoitetaan. Työpaikalla tapahtuvassa opetuksessa olevat seuraavat työpaikan ohjeistusta.

Ylioppilaskirjoitukset toteutetaan YTL:n ohjeiden mukaisesti. YTL on tiivistänyt kokeiden aikataulua, mistä lukiot tiedottavat ja ohjeistavat abiturientteja.

Ratkaisut perustuvat koulutuskuntayhtymän johtoryhmän linjaukseen. Koronaviruksen aiheuttamat sairastumiset ovat lisääntyneet ja tilanne muuttuu nopeasti. Siirtymällä etäopetukseen voidaan ennakoivana toimenpiteenä hillitä koronatartuntojen leviämistä ja vähentää sairastumisriskiä.

Sasky koulutuskuntayhtymän opiskelijoilla tai henkilökunnan jäsenillä ei ole tällä hetkellä todennettua koronavirustartuntaa.

“Korostamme, että etäopetukseen siirryttäessä oppilaitoksia ei suljeta, vaan opetusmuoto muuttuu. Muun muassa opinto-ohjaajan, opettajan tai opiskeluhuoltohenkilöstön tapaamisesta on mahdollista sopia. Oppilaitosten ja niiden henkilöstön toiminta jatkuu, mutta lähiopetusta ei järjestetä. Rehtorit johtavat toimivaltansa perusteella etäopetusjärjestelyjä”, Saskysta kerrotaan.

Etäopetukseen siirryttäessä myös asuntolassa asuminen keskeytetään. Hallinnollisesti on kysymys järjestelystä, jossa opiskelijan suunnitelmaa (tutkinnon perusteisiin perustuva suunnitelma) muutetaan siten, että opetus toteutetaan etäopetuksena.