Kramerit halusivat tarjota telttamajoitusta järven rannalla Sastamalassa – “Valitusten vuoksi suunnitelma on jäissä”

Anne-Mari ja Patrick Kramer ovat väsänneet ystäviensä avustuksella laudoista pohjarakennelmia teltan alle laitettavaksi. ”On tärkeää, ettei teltassa tarvitse nukkua epätasaisella maalla.”

Kramerin perheen pihalle Sastamalan Lousajaan on torstaina iltapäivällä saapunut kylpytynnyri. Se on pyörien päällä ja valmis kuljetettavaksi Houhajärven rantaan. Vaan eipä ole paljulle vielä käyttöä kyseisessä paikassa.

”Meidän piti aloittaa yritystoiminta, jossa vuokraisimme Houhajärven rannalta asiakkaalle valmiin teltan ja mahdollisia lisäpalveluita kuten paljun. Mutta asiasta tehtyjen valitusten vuoksi suunnitelma on nyt jäissä”, Patrick Kramer harmittelee.

Kramerit aikoivat vuokrata Sastamalan kaupungilta pienen maa-alueen Pirttisaaresta Houhajärven rannalta 500 euron vuokrahintaan.

”Emme me sinne mitään telttakylää aikoneet, vaan kyse on pienimuotoisesta majoituspalvelusta luonnon äärellä”, Anne-Mari Kramer toteaa.

Uusi yritys jossain muualla?

Pariskunnan mukaan telttamajoitusta tuskin olisi edes joka päivä, vaan lähinnä silloin tällöin. Kun majoittujia ei ole, Kramerit korjaavat teltat, roskasäiliöt ynnä muut pois alueelta.

”Silloin vuokraamamme alue on tietysti normaaliin tapaan kaikkien virkistyskäytössä.”

Kun Aamulehti teki jutun Huurupiilo-pubia Tampereella pyörittävän sastamalalaisen Patrick Kramerin uusista suunnitelmista, alkoi yhteydenottoja tulla. Juhannukseksi telttamajoitukseen tehdyt varaukset piti kaupungille tulleiden valitusten vuoksi perua.

Kramerit ovat nyt odottavalla kannalla. Jos homma ei toimi Sastamalassa, he yrittävät sitä jossain muualla.

”Pirkanmaalla riittää kaunista luontoa muuallakin, mutta olisihan se ollut hienoa houkutella majoittujia kotipaikkakunnalle.”

Luontomatkailu voisi vetää väkeä

Patrick Kramer tietää, että suomalainen luonto ja jokamiehen oikeudet ovat esimerkiksi Keski-Euroopassa suuria ihmetyksen aiheita.

”Meillä Sastamalassakin olisi saavutettavissa vielä nykyistä enemmän luontomatkailun saralla. Puhdas ilma ja upeat vesistöt ovat valttikortteja.”

Idea telttamajoitukseen syntyi, kun Kramerin piti koronarajoitusten vuoksi sulkea pubinsa Tampereella.

”Vietin aikaa 10- ja 12-vuotiaiden poikiemme kanssa. Se oli mahtavaa. Joskus ihmiselle on hyväksi pysähtyä ja miettiä elämää. Ajattelin, että lähempänä kotiakin varmasti löytyy yrittämisen mahdolllisuuksia.”

Pyymäen Leipomossa työskentelevä Anne-Mari nyökyttelee. Yhteinen aika on tärkeää. Telttamajoituksen järjestämisestä kaavaillaankin koko perheen yhteistä harrastusta.

Kommentointi ei ole käytössä.