Valtuuston jättävä Pirkko Niemi huolissaan pienituloisten pärjäämisestä – ”Osa perheistä elää köyhyysrajalla”

Pirkko Niemi (edessä) kaupunginvaltuuston kokouksessa joulukuussa 2020.

Kaupunginvaltuutettu Pirkko Niemi (vas.) jättää kaikki luottamustehtävänsä Sastamalassa. Valtuustokauden loppumetreillä tapahtuvan ratkaisun syynä on muutto naapurikaupunkiin Nokialle.

”Kun jäin leskeksi, elämäni muuttui. Talo ja piha ovat minulle yksin liian suuret. Vanhin poikani asuu Nokialla perheineen, joten sinne muutan, vanhoille kotikonnuille”, Niemi taustoittaa lähtöään.

Ajastaan valtuutettuna Niemelle jää päällimmäisenä mieleen yhteistyön tekeminen muiden ryhmien kanssa. Hän on tuonut esille itselleen tärkeitä asioita muun muassa vanhusten hoivaan ja palveluiden saatavuuteen liittyen.

”Sivistyslautakunnassa olen saanut osaamiseni käyttöön ja olen ollut vaikuttamassa päätöksiin, joihin olen tyytyväinen. Yhteistyö paikallisen OAJ:n kanssa on ollut hedelmällistä ja antoisaa.”

Yksi virhepäätös valtuustoajalta tulee myös heti Niemen mieleen.

”Kiikan vanhainkodin lopetus oli virhe, se harmittaa.”

Uusia valtuutettuja Niemi evästää ottamaan asioista selvää.

”Pitää nähdä asioita kokonaisuuksina.”

Niemen mukaan kuntapäätöksenteko ei ole niinkään puoluepolitiikkaa, vaan yhteisiä päätöksiä kaikkien kuntalaisten etua ajaen.

”Siitä olen huolissani, että Sastamala ajaa kovin oikeistolaista politiikkaa. Kaikki kunnalliset taksat on nostettu maksimiin eikä ajatella, miten pienituloiset kuntalaiset pärjäävät. Millainen on seuraavan valtuuston kokoonpano?”

Valtakunnan tasolla Niemi kantaa huolta populismin noususta ja kovenevasta kielenkäytöstä politiikassa. Onneksi Sastamalassa on vielä hallittu käytöstavat, hän tuumaa.

”Huoli on myös perusturvamme tasosta, osa perheistä elää köyhyysrajalla. Se vaikuttaa lastenkin tulevaisuuteen.”

Psykoterapeuttina Niemi miettii usein mielenterveyspalveluiden huonoa saatavuutta. Eritoten lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut ovat huonolla tolalla.

”Vanhuspalveluissa on myös paljon parantamisen varaa. Jos sinulla ei ole omaisia, jotka pitävät puolesi, on tilanne huono. Ihmisoikeudet pitäisi nostaa keskeisemmälle sijalle.”

Ilon aiheitakin Pirkko Niemi löytää: panostukset varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen.

Aiheesta aiemmin: 

https://alueviesti.fi/2021/04/09/muutos-sastamalan-valtuustoon-kalkkiviivoilla-pirkko-niemi-jattaa-luottamustehtavansa/

Kommentointi ei ole käytössä.