Alueviestin etusivutarra poiki erikoisen hyökkäyksen sosiaalisessa mediassa

Arto Satosen vaalitarra.

Alueviestin etusivulla oli 9. kesäkuuta mainostarra, joka oli myyty sastamalalaiselle kokoomuksen kuntavaaliehdokkaalle Arto Satoselle. Tarra peitti loppuosan lehden nimestä sekä yläosan Ajoneuvohuolto Jalarvo & co:n ilmoituksesta.

Jo samana päivänä sastamalalainen perussuomalaisten ehdokas Miko Bergbom arvosteli julkisesti niin Facebookissa kuin Twitterissäkin sekä ehdokas Satosta että Alueviestiä.

”Alueviestin 36 000 painoksen lehdessä edustaja Arto Satosen mainos tukkii toisen yrityksen mainoksen”, Bergbom twiittasi.

Kustannusliike Aluelehdet Oy:n toimitusjohtaja Sami Latva kertoo, että etusivutarra on uusi tehostekeino hankkia lisänäkyvyyttä ja tarramainoksen voi ostaa kuka vain, niin yksityishenkilö kuin yrityskin.

”Meidän myyntikansiossamme etusivutarra on uusin tuote, ja nyt sitä markkinoitiin erityisesti kuntavaalikampanjointiin”, Latva toteaa ja jatkaa: ”Bergbom väitti twiitissään, että tarra olisi koskenut koko laajaa jakelualuettamme. Todellisuudessa tarroja oli vain Sastamalaan jaetuissa lehdissä sekä joissakin noutopisteisiin jaetuissa lehdissä.”

Lehdestä helposti irtoavan tarran paikka on etusivun oikea yläkulma, ja tarra laitetaan paikoilleen sanomalehtipainossa, toimitusjohtaja muistuttaa.

”Sen laitto ei siis suinkaan ole toimituksen tekosia, kuten Bergbom niin ikään twiittaa”, Latva sanoo ja selventää vielä, että myynti tai ilmoitusten sijoittelu eivät kuulu toimittajien tehtäviin.

”Mahtoiko etusivutarra olla Bergbomin mielestä vain väärän puolueen”, Latva hymähtää.

Ajoneuvohuolto Jalarvon yrittäjä Ilkka Jalarvo toteaa Alueviestille, että vaikka hän ei tarrasta ennen Bergbomin yhteydenottoa tiennytkään, uusi mainoskeino ei häntä myöskään haitannut. Jalarvo mainitsee myös toisen Bergbomin esiin tuoman valheellisen väitteen.

”Hänen mukaansa ilmoituksestani olisi otettu täysi hinta, mutta mistä hän voi sen tietää. Tilanne on ihan ok ja toivon Artolle hyvää vaalimenestystä.”

Miko Bergbomin twiiteissä ja Facebook-päivityksissä aiheen kommentointi hänen seuraajiensa taholta oli osin hyvinkin epäasiallista ja kohdistui henkilökohtaisesti mainoksen ostaneeseen Arto Satoseen.

Toimittajan kommentti:

Kuntavaaliehdokas Miko Bergbom oli kyllä soittanut puhelinvaihteeseemme, mutta kenenkään toimituksessa työskentelevän kanssa hän ei ole tarra-aiheesta keskustellut.

Toimitus kirjoittaa jutut ja taittaa ne, näin ollen Bergbomin väite siitä, että tämä on ‘toimituksen tekosia’ oli täysin väärä ja antaa lukijoille harhaanjohtavan kuvan lehden työprosesseista.

Olen työskennellyt toimittajana yli 30 vuotta, mutta milloinkaan en ole törmännyt tällaiseen tapaan yrittää mollata vastaehdokkaan kampanjaa. Bergbomin some-seuraajien osin varsin ala-arvoinen ja ilmoituksen ostaneeseen ehdokas Satoseen henkilökohtaisesti suunnattu arvostelu kertoo surullista tarinaa populismin varjopuolista.

Maija Latva

Osa Bergbomin twiitistä.

Jätä kommentti