Faabeli, Kaisla, Niekku vai Periscope? – Katso tästä, millaiset ehdotukset uudeksi hyppytorniksi pääsivät jatkoon

Tältä Kalssun hyppytorni näyttää tänä kesänä. Entäs ensi vuonna? Arkistokuva: Pauliina Vilenius.

Faabeli, Kaisla, Niekku vai Periscope? Siinä vaihtoehdot uudeksi hyppytorniksi Sastamalan Kaalisaareen.

Sastamalan kaupunki järjesti yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa arkkitehti- ja rakennusarkkitehtiopiskelijoille suunnatun kilpailun. Sen tarkoituksena oli suunnitella Kaalisaareen hyppytorni ja aktivointilaituri, joka on nykyaikainen, monipuolinen, toimiva ja turvallinen vesiliikuntakokonaisuus.

Kilpailuun saapui 24 kilpailutyötä, joista kaupungin, nuorisovaltuuston, järjestävän oppilaitoksen ja Kalssu ry:n edustajista koostuva esiraati karsi neljä jatkoon menevää kilpailutyötä. Raadissa istuivat liikuntapaikkamestari Jari Aho, tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi, yritysasiantuntija (matkailu ja tapahtumat) Teresa Herrero Vidfelt, Tamkin edustaja Minna Nyström-Järvinen, nuorisovaltuuston edustaja Jarkko Metsälä sekä Kalssu ry:n edustaja Mikko Joona.

Kilpailun voittaja julistetaan tänä perjantaina 24.9. kello 12.15 järjestettävissä tilaisuudessa Tampereen ammattikorkeakoulun tiloissa. Tilaisuutta voi seurata livenä tästä.

Alla kuvankaappaukset neljästä jatkoon päässeestä ehdotuksesta. Kaikki työt löytyvät Sastamalan kaupungin verkkosivuilta.

Aiemmin Alueviestissä: “Työt olivat upeita!” – Ensi perjantaina selviää, miltä Kaalisaaren uusi hyppytorni näyttää

Faabeli. Faabeli on saanut innoituksensa Sastamalassa nuoruuttaan viettäneen Rudolf Koivun taianomaisista teoksista. Kuva: Sastamalan kaupunki.
Kaisla. Tämän esityksen nimi juontuu hyppytornin ja liukumäen rakenteista: rimoituksista, jotka leikittelevästi kulkevat eri kulmissa. Kuva: Sastamalan kaupunki.
Niekku. Niekku eli Niemennokka luo vaikutelmaa rakastetusta vanhasta tornista korkealla massallaan. Runkorakenteet on aseteltu muistuttamaan avointa kirjaa, joka avaa hyppysuuntaa ja luo turvallisuutta. Kuva: Sastamalan kaupunki.
Periscope. Ehdotuksessa hyppytornista on tehty suuri periskooppi, joka tarjoaa suoran näköyhteyden laiturin ja ylimmän hyppytason välille. Näin laiturilta voi olla mukana ylätasanteen tunnelmissa. Kuva: Sastamalan kaupunki.