Sastamalassa halutaan työllistää ukrainalaisia – Kaupunki aloittaa työikäisten pakolaisten haastattelut

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg. Kuva: Sastamalan kaupungin viestintä.

Sastamalan kaupunki aloittaa tiistaina paikkakunnalle tulleiden Ukrainan pakolaisten alkuhaastattelut. Haastatteluiden tarkoituksena on kartoittaa ukrainalaisten työllistymismahdollisuuksia sekä koulutustarvetta. Haastattelut toteuttaa Sastamalan Opisto.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että Sastamalaan on tähän mennessä saapunut noin 140 ukrainan pakolaista. Kaupungin tavoitteena on haastattelemalla selvittää ukrainalaisten työikäisten ja työmarkkinoille suuntaavien henkilöiden koulutustausta, työkokemus ja osaaminen, jotta heidät voidaan ohjata hakemaan työtä suoraan paikallisista yrityksistä.

Kaupungin tarkoituksena on tuoda työnhakijat ja työnantajat yhteen mahdollisimman nopeasti ja joustavasti. Kaupunki järjestää myös paikallisille yrityksille suunnatun, ulkomaalaisten työllistämiseen liittyviä asioita käsittelevän tilaisuuden 14.6.

Haastatteluista ei ole luvattu kunnille korvauksia. Maahanmuuttovirasto korvaa kunnille ainoastaan työvoiman ulkopuolelle jäävien maahanmuuttajien alkukartoituksesta 700 euroa henkilöä kohden. Sastamalan kaupunki toimii näin ollen omalla riskillä vastatessaan työvoiman piiriin kuuluvien ukrainalaisten alkuhaastatteluista.

”Näemme, että työmarkkinoille sijoittuminen tai koulutuspaikan saaminen on ensisijaisen tärkeää kotouttamisen ja uuteen maahan asettumisen näkökulmasta katsottuna. Tästä syystä haluamme edetä tässä asiassa hieman normaaleja väyliä nopeammin, kommentoi Sastamalan kaupungin johtaja Jarkko Malmberg.

  • Jerry

    No paljonko ukrainalaisille sitten maksetaan?

    Pidätkö tukien maksamisen heille sitten parempana vaihtoehtona?

    Toiset näyttävät löytävän negatiivisen puolen asioissa ihan luonnostaan.

Kommentointi ei ole käytössä.