Funkkistalo on nyt valotalo täynnä lumisadetta, revontulten loimua ja rakettien räiskettä

Videotaiteen lisäksi funkkistalon ikkunoita on valaistu.

”Vau, hienoja revontulia! Ja raketteja!” kuuluivat kommentit eturivissä seisseiden lasten suista perjantai-iltana, kun Marttilankadun funkkistalon valo- ja videoluomus paljastettiin ensi kertaa kansalle. Sastamalan ensimmäinen ”valotalo” kiinnosti, sillä kadun varteen kerääntyi kymmeniä ihmisiä ihailemaan kaunista talvimaisemaa.

Teos on sastamalalaisen Niko Tiaisen ja raumalaisen Mikko Kiviharjun käsialaa. Tyrvään Pappilan avajaistenkin videotaiteesta vastannut kaksikko kertoi aiemmin Alueviestin haastattelussa teoksen olevan talvinen Sastamala-kuvaus, jossa on ajankohtaan sopivasti ripaus jouluhenkeä.

Videomapping-tekniikalla talon seinään heijastettavassa animaatiossa on seesteinen tunnelma ja siinä näkyy monia tunnettuja kohteita, kuten Tyrvään Pyhän Olavin kirkko, Pukstaavi ja Herra Hakkaraisen talo. Taivasta värittävät vuorotellen lumisade, revontulten loimu ja rakettien räiske.

Noin viiden minuutin mittainen video kirvoitti päättyessään aplodit kansalta.

”Kyllä näin pimeänä aikana sopisi valaista vaikka jokainen talo”, tuumivat nimettöminä pysytelleet sauvakävelijät videon nähtyään. Ehkä tulevaisuudessa näin onkin, sillä talon omistajat Jarmo ja Kirsi-Marja Nieminen toivovat, että funkkistalon myötä kaupunkiin saataisiin aikaan pienimuotoiset Sastamalan valoviikot.

Video pyörii iltakuudesta puoleenyöhön ja aamukuudesta eteenpäin muutamien tuntien ajan. Lisäksi funkkistalo sai seiniinsä ja ikkunoihinsa valaistusta.

Katso makupaloja luomuksesta:

Kymmeniä kiinnosti, miltä valo- ja videotaide näyttää.
Raketitkin räiskyvät talon seinässä.

Kommentointi ei ole käytössä.