“Vaihdellaan sitten niitä töitä”

Raija Hituri haluaa vaikuttaa kaupungin ruoka-ainehankintoihin.

Keskustan kunnallisvaaliehdokas Raija Hituri, 56, on huolissaan Vammalan sairaalanmäelle valmistuvan keskuskeittiön toimivuudesta.

”Tehdasmaisessa keittiössä työntekijöille on tärkeää, että siellä sitten vaihdellaan töitä, niin ettei yksi ja sama keittiöammattilainen ole jatkuvasti tiskivuorossa tai salaatinsekoittajana.”

Hituri kuuluu niihin, jotka viimeiseen asti vastustivat Sastamalan kaupungin ruokahuoltouudistusta.

”En usko, että tällä keskityksellä saadaan säästöjä. Olisi kiva nähdä laskelmat, joissa sitä seurataan.”

Ensi vuoden alusta vanhusten kotipalvelun ruuat viedään asiakkaille kylminä, ja vientikertoja harvennetaan.

”Kamalalta kuulostaa joka päivä mikrossa lämmitetty ruoka. Perunat pitäisi kuljettaa vastakeitettyinä, eivätkä salaatitkaan pysy raikkaina ja vitamiinipitoisina päivätolkulla.”

Lue aiheesta enemmän 10.10. Alueviestistä

  • PERUS-SUOMALAINEN

    EI KEITTIÖUUDISTUKSESSA SÄÄSTÖJÄ TULE PÄINVASTOIN. SE ON KAUPUNGIN JOHDOLLE
    TÄRKEÄÄ ETTEI TARVITSE KÄYTTÄÄ OMAN PAIKKAKUNNAN YRITYSTEN PALVELUITA

  • Kyökkipiru

    Voi tuossa olla hyvääkin.

    Kamalaa sekin pöperö on mikä jäähtyneenä tuodaan eteen. Mikrossa moni niitä joutuu nytkin syrjäkylillä lämmittämään.

    Työn toistuvuus on varmasti ongelma. Joku on keittäjä, toinen keittiöapulainen. Palkka on eri ja parempipalkkaiset ei suostu tekemään huonompipalkkaisten töitä. PÄINVASTOIN SEN PITÄISI OLLA. Pienempipalkkaiset eivät tee parempipalkkaisten duuneja mutta päinvastoin on jopa velvollisuus. Samoissa töissä sitä kuitenkin ollaan mutta asema, palkka ja työtehtävät on huomioitava tasapuolisesti. Hituri varmaankin tässä asiassa on myös pienempipalkkaisten puolella?

    Tärkeintä on kuitenkin muistaa että vanhukset maksavat ruuastaan. Sen on oltava maistuvaa ja terveellistä. Ei riitä että saa jotakin ruokaa eteensä. Olenpa kuullut keittäjän kommentin että “minä en ruokaa maistele”. Tosi epäammattimaista! Te valmistatte ruokaa maksaville asiakkaille! Sen on oltava ravitsevaa mutta myös hyvää. Jos otat tästä itseesi, niin mitä itse sanoisit (alan ammattilainen) jos menet ravintolaan ja maksat annoksestasi pyydetyn hinnan ja saat suolatonta ja mautonta ruokaa mutta maksat siitä täyden hinnan koska vitamiinit ja hivenet on kuulemma tallella. On myös muistettava että hyvä ruoka voi olla vanhukselle se ainoa päivän kohokohta.

  • Nimetön

    Miten muka siellä rehutehtaassa kiinalaisista kumiperunoista ja puolalaisesta kalasta ja eineksistä mausteliemillä koottu lämmitetty ja jäähdytetty ruoka voisi olla ravitsevaa ja terveellistä lilluttuaan kaasussa 4 päivää? Mummojen täytyy alkaa taas tekemään kotiruokaa ja tarvittaessa turvauduttava Saarioisten kotimaisista raaka-aineista valmistettiin eineksiin. Saarioisten einesruuat ovat puolta halvempiakin kuin nuo Hopunkallion kaasuruuat.

  • Nimetön

    Yksi asia on aivan varma, kun investoinnille lasketaan korko, tehdään asianmukaiset poistot,
    lasketaan oikein ruuan kujetuskustannukset , pääliköiden palkat, niin jäljelle jää hirmuinen virheinvestointi.
    Mutta todellisia laskelmia emme tule ikinä näkemään..

  • Nimetön

    Niin totta tuo 8:57 ! Mutta miksi ihmeessä tuommoinen päätös tehtiin, kuka ottaa siitä vastuun? Salli? Satonen? Välimäki? Andersson? No, heiltä ei tavallinen kaupunkilainen vastausta saa… Kaikki tieto pimitetään, päätökset valmistellaan salassa. Oikea salaseura!

Kommentointi ei ole käytössä.