Siinä missä Sastamalassa kaupungin ruokapalveluissa siirryttiin tuotantokeittiön ja kahden keskuskeittiön malliin, naapurilla Huittisilla on hoteissaan 10 keittiötä, joissa ruoka vielä valmistetaan itse. Näissä keittiöissä tehdään yhteensä 2 300 ateriaa 31 työntekijän voimin päivittäin. Kaksi keittiöistä, Kuninkainen ja Pellonpuisto ovat keskuskeittiöitä. Jakelukeittiöitä on neljä.
”Meillä tuotantokeittiön perustaminen oli tapetilla viime keväänä. Poliittinen tahto silloin oli, että sitä ei rakenneta. Asia ei edennyt edes valtuustoon asti”, kertoo Huittisten ruokapalvelupäällikkö Auli Nousiainen.
Tuotantokeittiömalliin siirtymisen päihitti suunnitelma terveyskeskuksella olevan Kuninkaisten keskuskeittiön suurremontista, joka alkaa ensi vuonna. Nykyinen noin 160 neliön keittiö saa lisätilaa 50-80 neliötä.
”Se saadaan nykyisestä ruokasalista. Ruokasali puolestaan siirretään lakkautetulle vuodeosasto ykköselle.”
Kun Kuninkaisten keskuskeittiö vuonna 1982 aloitti, siellä valmistettiin 30 lounasta. Nykyisin samoissa keittiötiloissa tehdään 350 lounasta ja yhteensä 850 ateriaa päivittäin.
”Ajanmukaistaminen on välttämätöntä. Kotipalveluasiakkaidenkin määrä lisääntyy voimakkaasti. Nyt heitä on 90 Huittisissa ja 30 Vampulan puolella. Ruokaa kuljetetaan kuudesti viikossa, maanantaista lauantaihin. Ateriat viedään lämpiminä, paitsi lauantain kuljetuksissa sunnuntain ruoka kylmänä.”
Lue Huittisten ruokapalveluasioista lisää Alueviestistä 17.4.









Niin, meillä täälä Tyrväällä on kattokaas tota rahaa mitä teillä ei. Kohta me rakennetaan jotain uutta kivaa…
Joo,me rakennetaan kaikkee muuta muttei uimahallia 🙂
Huittisissa toimittiin tässäkin asiassa fiksummin kuin Sastamalassa, säilytettiin hyvät keittiöt joissa tehdään kunnollista ruokaa oikeista raaka-aineista keittiöhenkilökunnan toimesta. Sastamalassa ei millään saada Hopunkallion keittiötä toimimaan kunnolla ja työntekijät sairastavat… Ja kuljetukset tulevat kalliiksi!!!
Onneton päätös Sastamalassa keskittää ruuan valmistus suurkeittiöön.
Taloudellisesti,että toiminnallisesti järjetön päätös syntyi ilman asianmukaista valmistelua.
Onneksi olkoon Huittinen! Siellä osataan vielä ajatella ruoka-asioissa.
Naapurikaupungin “suuri” ja hehkutettu Hopunkallio keittiö on surullinen esimerkki hätäisestä ja asiantuntemattomasta ruuanvalmistuksen keskittämisestä. Juuri kuten ylläolevassakin kommentissa todetaan. Teknisesti ja rakenteiltaan sekä laitteiltaan epäonnistunut laitos on mahdoton saada toimimaan kunnolla, saati taloudellisesti.
Ainakin kotiaterioitten maku ja ulkonäkö on parantunut hopunkallion valmistumisen jälkeen. Ja voi lämmittää sillon ku on nälkä.
Huittisissa kuudesti viikossa lämmin maukas kotiateria vanhuksille. Sastamalassa kahdesti viikosssa teollinen kylmäruoka hankalissa pakkauksissa.
Kummanko valitsisit?
No tietty ton kylmän, onhan se nyt pitkän ja vakaan harkinnan pohjalta tekemän laitoksen ruokaa!
Kaikkihan kylmää ruokaa haluaa, saa sitä sitten ihan omaksi iloksi kotona lämmittää, nam nam!!!
Kyllähän se selvästi osoitettiin että lämmin ruoka on epäterveellistäkin, kylmää sen pitää olla!