
Sastamalan Mouhijärvellä toimivan Herkkujuustola Oy:n SahtiVilho on ehdolla Suomi 100 -tunnuksen saajaksi. Juusto kilpailee 100 hyvää Suomesta -kilpailussa 15. helmikuuta alkaen.
SahtiVilho on sahdilla pesty puolikova kypsytetty kittikuorinen juusto, jota kypsytetään Selkeen kartanon kellarissa 4-5 kuukautta. Sahtikin on kotoisin Sastamalasta, sillä se on putajalaista Finlandia Sahtia. Juuston kuori on väriltään kauniin rusehtava ja maku täyteläisen voimakas.
100 hyvää Suomesta -kilpailussa valitaan yleisöäänestyksellä sata tuotetta tai palvelua, jotka saavat Suomi 100 -tunnuksen käyttöönsä juhlavuoden ajaksi. Äänestys alkaa ensi keskiviikkona kello 9, ja äänensä voi antaa vain kerran. Nopeus on valttia, sillä äänestys sulkeutuu, kun sata ensimmäistä tuotetta tai palvelua on saanut sata ääntä.
Kilpailuun ja SahtiVilhon kilpakumppaneihin voi tutustua osoitteessa https://100hyvaasuomesta.fi/
Onnea Peterille kisaan!!