Lukija kysyy: Miksi kaupunki hakee matkailu- ja tapahtumatuottajaa?

Nimimerkki Pöyristynyt kuntalainen laittoi Alueviestiin toimitukseen lukijan kysymyksen:

“Hämmästyin nähdessäni Facebookissa, että Sastamalan kaupunki hakee vakinaista matkailu- ja tapahtumatuottajaa, jonka tehtäviin kuuluvat muun muassa Sastamalan kaupungin matkailumarkkinointi, opaspalvelun välittäminen matkailuryhmille, matkailuinfon järjestäminen kesäaikaan, matkailutoimijoiden yhteistyön kehittäminen ja kaupunkia elävöittävien tapahtumien järjestäminen yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa.

Kaupungilla on lukuisten kuntaliitosten jälkeen liikaakin porukkaa töissä irtisanomissuojan ansiosta. Käsittääkseni on myös matkailusihteeri sekä markkinointipäällikkö ja juuri palkattu elinkeinojohtaja. Eivätkö he pystyisi kyseistä pestiä hoitamaan? Ihan käsittämätöntä verorahojen käyttöä. Toivon kysymykseeni vastausta.”

Sastamalan kaupungin elinkeinojohtaja Ursula Lumme vastaa:

“Sastamala on merkittävä matkailukaupunki, ja kaupungin matkailutoimintaa kehitetään nyt aktiivisesti. Matkailu tuo kaupungille tunnettuutta ja matkailuyrityksille kasvavaa liiketoimintaa. Tällä hetkellä kaupungin organisaatiossa matkailuasioista vastaa määräaikainen matkailusihteeri. Tulevaisuudessa tämän toimen nimike muuttuu matkailu- ja tapahtumatuottajaksi, ja tehtävään haetaan vakituista työntekijää. Työntekijöiden määrää ei olla lisäämässä.

Tuleva matkailu- ja tapahtumatuottaja työskentelee tiiviissä yhteistyössä kaupungin viestintäpäällikön ja elinkeinojohtajan kanssa. Tavoitteenamme on kehittää Sastamalaa sekä matkailukaupunkina että elinvoimaisena ja vireänä kaupunkina. Kaupungissa järjestettävät tapahtumat ovat meille tärkeitä, ja nyt tehtävällä uudistuksella kaupungin aktiivinen rooli tapahtumien kehittämisessä ja järjestämisessä yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa vahvistuu.”

  • Eikö tässä voi tehdä yhteistyötä

    Sastamalan Gregorianan ja Vanhan Pappilan kanssa joilla on yhteinen tapahtuma tuottaja.

  • vähemmän herroja

    Kyllä kaupungin olisi paras keskittyä olennaiseen. Ja olen sitä mieltä että siellä kaupungintalolla on sen verran löysää että ko tehtävät pystytään hoitamaan ilman uusia panostuksia. Tehtävät kiertoon jos ei muuten onnistu. Sitä elinvoimaisuutta saadaan mm uimahallilla ja tunnettavuutta saadaan nimenvaihdoksella – otetaan vaan Vammala käyttöön niin kaikki tietää mistä puhutaan ja minne mennään. Sastamalasta ei tiedä kukaan kehäkolmosen eteläpuolella.

    • Nimetön

      17:37
      Kerropa nyt, kun tunnut tietävän tämänkin asian, että mihin perustuu varma tietosi kaupungintalon ‘löysistä’? Mikä on henkilöstön kuormitusaste?
      Vai mahtoiko käydä niin, että perinteinen ‘syyttää kannattaa aina, vaikka ei itse mistään tiedäkään’ -asenne pääsi valloilleen?
      Tarkennuksena vielä, että EN OLE itse kaupungilla töissä, joten en puolusta omaa nahkaani.

  • Nimetön

    ..justiinsa juu,vai ei hallinnossa ole tarpeeksi väkeä. Sastamala ei ole,eikä tule olemaan matkailukaupunki vaikka olisi tusina matkailutuottaja titteliä kantavia palkannauttijoita.

  • Nimetön

    mitä tekee matkailusihteeri ,markkinointipäällikkö ja elinkeinojohtaja sitten ??? koska pitää palkata apulaiskaupunginjohtaja vai onko semmonenkin jo

  • Nimetön

    Yksittäiset yritykset tästä myös hyötyvät. Mitäs moitittavaa siinä sitten on. Rahaa tulee lisää paikkakunnalle.

  • Sukulaistytölle tuottaminen

    Ihan käsittämätöntä verorahojen käyttöä.

    Nepotismin nimissä näihin paikkoihin palkataan vanhaan vammalalaiseen tapaan tutun ta sukulaisen tyttö.

    Sellaista se on tuottaminen.

  • Löysä

    Tehtävien kierrätys ei ole oikea ratkaisu, koska matkailu- ja tapahtumatuottajan tehtävä – kuten niin moni muukin – edellyttää erikoisosaamista ja koulutusta, jota talon sisältä vakituisista “löysistä” ei todennäköisesti löytyisi. Irtisanomissuoja ei ole muuten kaupungin tai sen henkilökunnan vika, vaan valtiovallan asettama suoja massairtisanomistoimille kuntaliitoksissa. Eri asia on, onko tarpeen antaa 5 vuoden suoja jokaisen vaiheittaisen kuntaliitoksen yhteydessä, vai riittäisikö kerta kullekin. Mutta siitäkin päättävät muut kuin kaupunki ja sen työntekijät.

Kommentointi ei ole käytössä.