Ellivuoressa kokataan pian olympiamitalistin johdolla

Jarkko Pulkkinen.

Ellivuoren keittiössä kokataan pian olympiahopeamitalistin johdolla. Entinen kokkimaajoukkueen varakapteeni Jarkko Pulkkinen tarttuu kauhan varteen syyskuun alussa ja lupaa tuoda hyvästä ruoasta tunnettuun hotelli-ravintolaan oman freesin otteensa.

Koko ruokalistaa ei kuitenkaan keikauteta saman tien päälaelleen.

”Ellivuoressa monet palaset ovat jo hyvin kohdallaan, mutta haluan nivoa ne vielä paremmin yhteen. Skandinaavinen keittiö on lähinnä omaa sydäntäni. Kasvisten ja lähituotteiden määrää tullaan mahdollisuuksien mukaan kasvattamaan – ollaanhan Ellivuoressa lähellä maaseutua ja tuottajia. Panostamme jatkossakin makuun ja raaka-aineiden käsittelyyn”, Pulkkinen lupaa.

Kokkina myös Australiassa

Salosta kotoisin oleva kokki asuu tällä hetkellä Helsingissä. Mies on työskennellyt Suomessa useissa paikoissa, kuten yli 80 vuotta kansaa ravinneessa helsinkiläisessä Savoyssa.

”Viimeksi kokkasin Munkkisaaressa sijaitsevassa Krog 16:ssa, mutta mahtuu takavuosiin myös puolen vuoden pesti Australiassa”, Pulkkinen kertoo.

Kokkimaajoukkueessa hän vaikutti vuosina 2012 – 2016. Olympiahopea on vuodelta 2016.

”Olympialaiset olivat huikea kokemus. Kulta ei ollut kaukana, sillä Suomen joukkueen lämmin keittiö – 110 hengelle valmistettu kolmen ruokalajin illallinen – oli olympialaisten paras, mutta kylmän pöydän kokonaisuus pudotti meidät kakkossijalle”, Pulkkinen muistelee.

Vahvuutena monipuolisuus

Vahvuutenaan Jarkko Pulkkinen pitää monipuolisuutta. Hän on kokannut erilaisissa ravintoloissa ja hallitsee jokaisen osa-alueen.

”Nuorella iällä sitä katsastaa mielellään monta paikkaa, jotta löytää sen, mitä oikeasti haluaa tehdä. Toisaalta sitä kautta myös oppii, kun näkee erilaisia tapoja työskennellä”, hän pohtii.

Suurimmissa ravintoloissa vastuu on jaettu. Esimerkiksi Savoyssa Pulkkinen työskenteli ensin alkuruoka- ja sitten jälkruokapiisissä.

”Olen aina halunnut kehittyä, ja tällä kokemuksella pystyn tekemään mitä tahansa. Itsensä haastaminen on tuonut myös sitä johtamistaitoa, mitä keittiöpäälliköltä vaaditaan. Yritän kannustaa nuorempiakin kavereita siihen, että vain tarttumalla rohkeasti uusiin haasteisiin voi kehittyä.”

    • Nimetön

      Ravintoloissa, kun tuppaa olemaan sama lista aika kauankin. Esim. Tampereen ruokaravintoloissa.

  • Nimetön

    Kesällä parina sunnuntaina poikettu Ellivuoreen syömään, täysin ala-arvoinen lounaspöytä. Ei tuoretta salaattia, ei uusia perunoita, ei kotimaista kalaa; näitä kaikkia Ellivuori mainosti kun uudisti ravintolaa.
    Heikko esitys, puheet kovia, mikään ei ole muuttunut!

  • Nimetön

    Ellivuori aliarvioi rajusti asiakkaitaan, kaikki eivät ole kerran vuodessa syömässä käyviä synttäripappoja tai mummuja joille riittää kun saa ruokaa.

  • Nimetön

    Ihmetystä herättää myös, ettei Ellivuoressa saa ruokaa klo 22 jälkeen. Varsinkin tapahtuma-iltoina, kuten mm. Venetsialaiset oletan, että ruokailijoita olisi ollut.

  • Nimetön

    Ruoka on nyt jo ollut tasokasta ja hyvää, mutta ei se väärin ole, jos vieläkin paranee. Kävijämäärät on lisääntyneet huomattavasti. Kahvila puolta olisi kiva jos vähän kehitettäisiin, kesällä käy veneilijöitä ja moottoripyöräilijöitä ihan vaan kahvilla.

    • Nimetön

      En määrittelisi Ellivuoren lounasta tasokkaaksi, ennemmin välttävä. Vertailukohtana Tampereen vastaavat ravintolat.

  • Basil

    Yytsikää hyvät ihmiset mieluummin nyt uutta versus se että haukutaan vanhaa. Kehitys kehittyy!

Kommentointi ei ole käytössä.