
Sastamalaan, Leipomo Rosetin entisiin tiloihin Hopun teollisuusalueelle saatiin viime torstaina uusi leipomo-kahvila. Se on Egyptistä kotoisin olevan Sobhy Ahmedin, Unkarista Suomeen muuttaneen Anett Feketen sekä supisuomalaisen Merja Ilkankosken yhteinen yritys, Arina.
Kolmikko tutustui toisiinsa Anetten välityksellä.
”Kun kävi ilmi, että osaamisemme voisi sopia yhteen, aloimme pohtia oman yrityksen perustamista. Aika oli kaikille otollinen”, Ilkankoski kertoo.
Niin syntyi Leipomo Kolmikko Oy.
Arina rakentui Hopunkadulle kesän aikana. Entisestä muistuttaa enää vain osoite, sillä koko liiketila on remontoitu lattiasta kattoon.
”Jopa seiniä ja ulko-ovea on siirretty”, yrittäjät naurahtavat.
Asiakkaille remontti näkyy heti ovesta sisään astuttaessa. Katto on entistä korkeammalla, ja leipomoa ja kahvilaa erottavan seinän siirtämisen ansiosta asiakkaille on paljon enemmän tilaa kuin ennen.
”Nyt meillä on mahdollista pitää erilaisia tilaisuuksia syntymäpäivistä kokouksiin”, yrittäjät iloitsevat.
Yhteisessä yrityksessä kukin kolmikosta pääsee toteuttamaan vahvinta osaamistaan. Ahmed ja Anett vastaavat yhdessä leipomosta, Merja pääosin hallinnollisesta puolesta. Toistaiseksi hän on viettänyt eniten aikaa myös tiskin takana asiakkaita palvellen.
”Toki pienessä yrityksessä kaikki tekevät tarvittaessa joustavasti kaikkea”, yrittäjät jatkavat.
Vaikka yrittäjiä on kolme ja kaikilla tausta erilaisessa kulttuurissa, on yhteentörmäyksiltä Arinan synnyttämisessä vältytty.
”Meillä on mennyt hyvin. Kaikilla on tietysti oma mielipiteensä, mutta niiden sovittaminen yhteen on sujunut kivuttomasti. Työtä riittää meille kaikille”, kolmikko tuumii hymyillen.
Pääleipuri Anett kertoo arvostavansa aitoja makuja ja raaka-aineita. Hän haluaa tuoda tuttuihin tuotteisiin oman kädenjälkensä.
”Kesällä opiskelin juurileivontaa, ja nyt leipomossa pulputtavat vaalea juuri ja raskijuuri”, hän paljastaa.
Päivittäin valikoimissa on runsaasti erilaisia makeita ja suolaisia herkkuja. Arinassa leivotaan tuotteita myös tilauksesta.
”Perusvalikoiman lisäksi tarjolla on vaihtuvia viikko- ja kausituotteita. Olemme kaavailleet myyntiin myös leivonnaisia, joissa maistuisivat egyptiläiset ja unkarilaiset maut”, kolmikko kertoo.
Ahmedilla, Feketellä ja Ilkankoskella on vahva luotto tulevaisuuteen.
”Asiakkailta jo tähän mennessä saatu palaute on vain vahvistanut Arinan perustamisen olleen oikea päätös. Meidät on otettu vastaan todella lämpimästi.”
Hienoa! Ja onnea yritykselle
No niin ,jospa tällä kertaa menis vähän pitempään.
Aika iso porukka noin alkuun.
Hyvä, tuo valtti on juurikin erilaiset tuotteet. Kuka tahansa osaa vääntää mansikkaleivoksen, mutta nuo ulkomaiset leivonnaiset tulen varmasti kokeilemaan.
Kävin Arinassa avajaispäivänä. Kyllä riitti väkeä! Maistoin suolapalana eräänlaista pitsapiirakkaa. Erittäin juustoinen piirakka oli hyvää. Avajaisten kakku ei ollut ihan minun juttuni, mutta kotiin ostamani pieni juustokakku oli erinomainen. Kauraleipä oli sekin hyvää, kuulemma myös suosittua – oli loppunut päivän aikana pariin kertaan. Onnea yritykselle!
Jos alkaa tuputtaa jotakin Egyptin leipiä tänne niin ei ole pitkäikäinen. Parempi tehdä sitä mitä ihmiset haluaa. Niin.
Joo saattaa olla että joku tykkää erikoisemmistakin paakelsesista mutta tää Sastamala on niin pieni tuppukylä että täytys tehdä vaan halvalla peruspullaa. Eläkeläiset on nuukaa porukkaa, kyllä siinä menee äkkiä virma ympäri jos koittaa kovin erikoista, sano.
sano sano
lapsellista
On kyllä miellyttävää porukkaa ja niin hyvät tuotteet aa että
Monikulttuurileipomo,kerää hillot ja lopetaa kun tuet loppuu.
antaisit ny edes yrittää etkä tuomitsisi ennen kuin on aloittanut,tyrvääläinen kateusko siellä huutelee?
Häpeäisit nyt aikuinen ihminen kun tuollaisia ala-arvoisia juttuja kirjoittelet >:(.
Tsemppiä teille älkääkä välittäkö tällaisista mielenpahoittajista. Todella kiva paikka jossa asioin vastaisuudessakin 🙂
Kansainvälinen kahvila! Vähän erilaista.
Hyvät leipomukset. Käyn varmasti..Viihtyisäkin on. Vammalassa vois lopettaa sen ainaisen valittamisen..Ilmankos muuttotappio kuntana saa olla tilastoissa…
Älä nyt höpöjä puhu,kansainvälinen kahvila, kummeliin pääsee näillä. Ei niitä pullia kukaan turisti tule marraskuussa ostamaan vaan kiikoslainen eläkeläinen poikkeaa kerran viikossa cityssä ja ostaa viikon pullat mistä halvemmalla saa, fakta.
Kuinkas sitten meillä on useampikin pizzeeria? Ei se kiikoslainen eläkeläinen varmaankaan iskenderiä hae egestä… Kyllä täällä ostajia löytyy, kun tuotteet on kunnossa. Sinä pääset tuolla junttiudellasi kummeliin, ei suinkaan tuo kahvila.
Realismi voittaa haaveet, yrittäjä lopulta on se maksumies, ei me kuluttajat. Ole iloinen pizzzeeeerioistasi ja muista ostaa myös. Täällä kyllä hehkutellaan milloin mitäkin kahvibaaria ja kun menee muutama kuukausi virma nurin. Kansainvälinen kahvila, äärikonservatiivisessa Sastamalassa, asiakkaat käyneet muutaman kerran Teneriffalla, muista laittaa se teneriffa paita päällesi kun menet kansainväliseen kahvilaan!
Aivan ihania tuotteita oli tiskissä tälläkin viikolla. Kasvis-juustopiiras vei kielen mennessään ja saaristolaisleipä oli juuri niin hyvää kuin pitikin. Ohrasämpylät ovat hauskan muotoisia, leveitä ja matalia, oikein passeleita täytetyiksi eväsleiviksi.
10:43: Miksi minun pitäisi laittaa Teneriffa-paita päälleni asioidessani kahvilassa? Laitatko itse Illon Jytinä- paidan päällesi, kun asioit Cittarissa? Ostan kyllä pizzoja ja kebabbeja, kokeilisit sinäkin. Voisi sinullekkin tulla hieman iloisempi mieli syödessäsi jotain muuta, kuin sitä pyymäen ruisleipää.
Jos on kansainvälinen kahvila, siellä ei myydä suomalaisten perinneruokia pizzaa ja kebabia, luulitko niitä kansainvälisiksi?
Tässä nytten ulkopuolisena sanoisin väliin, että olen asioinut kyseisessä kahvilassa eikä siellä mitenkään ilmennyt konseptin olevan ” kansainvälinen kahvila .” Tuotteet olivat perisuomalaisia (ja erittäin hyviä!) ja sisustus sekä ilmapiiri muutenkin lämminhenkisen suomalainen. Omistajista osa on ulkomaalaisia ja jutussa mainittiin, että tarjolla voi vastaisuudessa olla MYÖS joitain leivoksia heidän kotimaistaan. Liekö tämä joku mielipidevaikuttamisen yritys sinulta, en tiedä. Saamme olla kaikki tyytyväisiä, että olemme tänne saaneet näin miellytävän uuden yrityksen. Onnea omistajille !
Ne ovat mitä kansainvälisimpiä.
Kebab on kotoisin Lähi-Idästä lähinnä Iranin ja Turkin seuduilta. Pizza taas on Italiasta.
Jos viitsisit lukea vähän tarkemmin, mainitsin jollekkin kitisijälle että menestyy täällä pitseeriatkin. Siis miksei myös joku muukin tuote, esim. Egyptiläinen leivos. Jokos ymmärsit?
Jos sinä viitsisit lukea vähän tarkemmin, niin en vastannut edes sinulla. Katsos, kun tuon sinisen ‘vastaa’-napin jälkeen vastaukset ovat juuri siihen kyseiseen kommenttiin. Sinä et näköjään ymmärtänyt vieläkään . . .
Juu näitä onnentoivottajia kyllä riittää, muistakaa käydä myös ostoksilla, kissa kiitoksella elää!!
On tämä merkillinen joukko tämä tyrvääläisten harjasniskojen sakki. Väliin vollotetaan, että kaupunki tyhjenee, palvelut katoavat, väki muuttaa pois. Ja sitten kun tulee uutta, erilaista palvelutoimintaa kylään, se pyritään kaikin keinoin saada ahdinkoon. Jokainen näkee tämän kiertoilmaisuin käydyn väittelyn taakse: taas jotkut ulkomaalaiskammoiset ovat saaneet muistutuksen kansainvälistyvästä Suomesta, ja sehän on korpien eläjälle kauhistus. Hän ei voi enää asioida lihatiskilläkään vakikaupassaan, kun ei riitä enää pyytää puoli kiloa sikanautaa, vaan pitää osata sanoa että vileetä, kasleria ja rippiä. Kepappi olis hyvää, mutta sitä ei osaa tilata kaikkine pitoineen, jalkapenoineen ja hapaneeroineen. Mitä se pulletporkkikaan oikein on? Vakapontapitsa? Kalamari? Pollo? Iskenteri? Tyrvääläinen on hukassa.
Onko kansainvälisyys rantautunut Sastamalaan, oikeen yhteen baariin. No sehän on hyvä,siellä käydään sitä ihmettelemässä, täältä kiikosista saakka.
Kiikoislaiset ovat fiksua väkeä , eivät mitään metsäläisiä, kuten annat ymmärtää. Älä häpäise meitä ylimielisellä asenteellasi.
Enpä huomannut että joku väittäisi kiikoslaisia metsäläisiksi vaan päinvastoin, kansainvälistä porukkaa kelpaa mihin tahansa baariin.
Tyrvääläinen on aina hukassa, sisäpiirissä saatika sit muualla!!
kiikoslaiset on niin sisä siittosia helluntalaisia ettei sinne o ulkopuolisella asiaa
Ei Kiikoisissa ole montakaan Helluntalaista ja helluntalaiset joita itse täältä tunnen (Näin Kiikoslaisena).
Niin yksikään heistä ei ole toisen Kiikoislaisen kanssa naimisissa.
Ettei vain olisi itsellesi tullut pakkeja, katkeralta kuulostat.
Kiikoislaiset käyvät ahkerasti myös Vammalassa.
Töissä, ostoksilla ja kylässä sinne muuttaneilla Kiikoislaisilla.
Joten varmasti käyvät kurkistamassa myös uuden leipomon, eli sinuna välttäisin paikan, jos meistä et pidä.
Vaikka tuskin olit sinne menossakaan, sen verran suppealta luonteelta kuulostat.
Onnea uudelle yritykselle ja yrittäjille!
On tullut käytyä muutaman aamuna kahveella, ja tais tulla vakipaikka.
Vakipaikka voi olla varsin lyhytaikainen mikäli yhtään tunnen Sastamalalaisia kitupiikkejä!
Edellinen paikassa toiminut myymälä/kahvila ehti olemaan vakipaikkani melkein 2v. Mutta tosiaan, asiakasmäärä ratkaisee menestyykö..
Joo ei taida löytyä kävijöitä riittävästi, oli aika iso porukka mikä oli kuvassa, tonni päivässä pelkästään palkkoihin. Siinä ei ihan riitä muutama mielensäpahottaja tälläkin palstalla, kehua retostella pitää vailla mitään tolkkua.
Kyllä pitäisi kahvittelemaan päästä tässä kaupungissa. Äkkiä laskien 9-10 kahvilaksi luokiteltua Asemakadulta Cittariin asti. Siihen ravintolat, tori ja R-kioski. Sairaalan kanttiini ja kesällä Rantakahvila. Kaikille toivoo kävijöitä, mutta tiukkaa voi olla.
mää laitan kyllä supisuomalaisen mämmipaarin keskustaan
Pointsit juureen leipomisesta! Hienoa, jos sen lisäksi ei käytetä lainkaan hiivaa 🙂
Että mitä keskusteluja taas tyrväällä.ihan peestä noi negatiiviset
On kyllä todella ihmeellisiä noi negatiiviset kommentit.kovin huono olo taitaa kirjoittajilla olla.
Tänäänkin taas hain kahville jotakin.herkullisia lihapasteijoita nam nam