Huittisista pääsee taas bussilla Turkuun, vuoro palvelee myös Sastamalasta matkaavia – “Tämä on meille merkittävä päänavaus”

Rautaveden liikenne Turussa. Kuva: Onni Lehtimäki.

Huittisten ja Turun välillä kulkee taas tauon jälkeen suoria bussivuoroja.

Sastamalainen Rautaveden Liikenne Oy käynnisti 1. kesäkuuta täysin uuden vuoroliikenteen Huittinen-Turku -reitillä.

Matkustajien kannalta uusien vuorojen aloitus on merkittävä parannus aiempaan, sillä Huittinen-Turku – väliltä vuorot olivat loppuneet kokonaan.

“Tämä on meille merkittävä päänavaus. Emme ole 30-vuotisen historiamme aikana koskaan ennen ajaneet vuoroliikennettä Turkuun”, luonnehtii toimitusjohtaja Tarja Siivonen.

Arkipäivinä maanantaista perjantaihin ajettava vuoro lähtee Huittisten linja-autoasemalta klo 8.30 ja saapuu Turun linja-autoasemalle 9.50. Vuoro kulkee reittiä Vampulan tienhaara (8.50), Virttaa (8.55), Oripää tienhaara (9.05) ja Aura tienhaara (9.20).

Turussa vuorolla on vaihtoyhteyksiä muun muassa saaristoreiteille Taivassaloon ja Nauvoon sekä Kemiön- suuntaan. Paluuvuoro lähtee Turusta jo klo 11.00 ja saapuu Huittisiin 12.20. Vuoro ajetaan samaa reittiä kuin Turkuun tullessa: Aura tienhaara (11.25), Oripää tienhaara (11.45), Virttaa (11.55) ja Vampula tienhaara (12.00).

Huittisissa on suora yhteys Rautaveden Liikenteen omaan klo 12.40 lähtevään Rauman-vuoroon, jolla pääsee muun muassa Euraan ja Lappi Tl:ään. Vuorolta on yhteys myös Tampereelle lähtevään pikavuoroon.

Vuoro palvelee  Sastamalasta Turkuun matkaavia

Uusi vuoro palvelee myös Sastamalasta Turkuun matkustavia.

Sastamalasta klo 7.40 lähtevällä vuorolla on Turun-vuoroon suora yhteys Huittisissa.

Yhteys on merkittävä parannus myös Sastamalan kannalta, sillä Sastamala-Turku -välillä ei tällä hetkellä ole lainkaan vuoroja.

Rautaveden Liikenne ajaa kesäaikana 1.6 – 10.8. vuoroja myös reiteillä Sastamala-Kyröskoski, Sastamala- Pehula-Huittinen sekä Punkalaidun-Sastamala.

Huittinen-Rauma -välille lisää vuoroja

Rautaveden Liikenne alkoi viime vuonna liikennöidä Huittinen-Rauma -vuoroa. Kesäkuun alusta välille lisättiin yksi edestakainen vuoro iltapäivän puolelle.

“Rauman-vuoromme on saanut ilahduttavan hyvin matkustajia. Samalla asiakkaat ovat esittäneet runsaasti toiveita toisesta vuorosta, joka lähtisi Raumalta myöhemmin iltapäivällä. Nyt vastasimme tähän toiveeseen. Uskon uuden vuoron palvelevan paremmin opiskelijoita ja työssä käyviä”, sanoo Tarja Siivonen.

Huittisista Raumalle vuorot lähtevät 8.30 ja 12.40 sekä Raumalta Huittisiin 11.30 ja 14.40.

Rautaveden Liikenteen Turun- ja Rauman-vuoroille myydään myös etukäteen ostettavia Matkahuollon nettilippuja, jotka ovat ostajalle usein edullisempia kuin autosta hankitut. Nettilippujen myynti on lisääntynyt koko ajan, tiedotteessa kerrotaan.

Ensi talvikauden aikataulut ovat vielä osittain vahvistamatta. Esimerkiksi Turun- ja Rauman-suunnan vuorot jatkanevat kuitenkin samoilla aikatauluilla kuin kesällä.

Jätä kommentti