Lukijan kysymys: Olivatko torin markkinakojut vain joulunalusajan ilo? – “Mielelläni näkisin ne käytössä myös kesäaikaan”

Vammalan torin markkinakojut ovat keränneet kiitosta. Kuva: Minna Isotalo.

Vammalan torille joulun alla ilmestyneet markkinakojut ovat keränneet kiitosta kaupunkilaisilta. Alueviestin lukijaa kiinnostaakin, olivatko viehättävät pikku mökit vain yhden joulunalusajan ilo, vai päästäänkö niistä kenties nauttimaan myös tulevaisuudessa.

“Mökit ovat luoneet torille todella paljon viihtyisyyttä. Mielelläni näkisin ne käytössä myös kesäaikaan”, lukija toivoo.

Sastamalan kaupungin matkailu- ja tapahtumatuottaja Teresa Herrero Vidfelt kertoo, että markkinakojujen on tarkoitus olla torilla ja muuallakin käytössä sen mukaan, miten kiinnostusta riittää.

“Nyt kokeilussa oli neljä kappaletta, jotka saatiin järjestettyä torille. Kojujen sijoitteluun vaikuttaa muun muassa sähkön saanti sekä vakituisten myyntipaikkojen varaukset.”

Herrero Vidfeltin mukaan pidempiaikaisen sähkön saaminen torille on tällä hetkellä hankaluus, mutta ratkaisuja mietitään. Ehkä helpotusta on luvassa pitkään odotellun toriremontin myötä.

Vammalan torin lisäksi Työteekin rakentamat mökit ovat olleet käytössä Sastamalan Vanhan ajan joulumarkkinoilla sekä Vanhan kirjallisuuden päivillä. Tälle vuodelle kaikki kymmenen kojua on jo varattu esimerkiksi elokuussa Pyhän Olavin kirkolla järjestettäville Olavin vaelluksen markkinoille.

Matkailu- ja tapahtumatuottaja muistuttaa kojujen olevan yhdistyksen ja yritysten lainattavissa erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin korvausta vastaan.

“Kojut ovat kauniita etenkin valaistuna ja niistä on tuntunut olevan paljon iloa ihmisille, vaikka tänä vuonna ne olivat vielä aika vähän aikaa käytössä”, Herrero Vidfelt toteaa tyytyväisenä.

Koottavat mökit kuljetetaan lähipäivinä Vammalan torilta säilöön Työteekkiin.