Kesätyötori sai uuden muodon Sastamalassa – Nuoret kysyvät ja yritykset vastaavat podcastissa

Veeti Pyhältö ja Jarkko Metsälä haastattelivat Tarja Matomäkeä podcastin nauhoituksessa, Ville Heikkarainen nauhoittaa.

Sastamalassa useana vuonna järjestetty nuorten Kesätyötori on saanut uuden muodon. Koronaviruksen vuoksi tapahtuma on toteutettu podcastina, jossa kesätyöantia esitellään työnhakijoille aivan uudella tavalla.

Podcastissa on kaksi noin puolen tunnin jaksoa ja äänessä ovat 12 yrityksen edustajat. Kesätöitä tarjoavat muun muassa Pirkanmaan Osuuskauppa, Vexve, Mattilan Marjatila ja Esperi Care.

Joukossa on myös nuori 4H-yrittäjä, joka kertoo omasta yrittäjäpolustaan. Haastattelijoina toimivat paikalliset nuoret.

Aiheina ovat esimerkiksi se, minkälaisia työtehtäviä on tarjolla, minkälaista tyyppiä töihin haetaan, mihin alaikäinen voi työllistyä ja onko töitä tarjolla syksyllä opintojen oheen.

“Ekaa kertaa tämmöistä tekemässä. Ei huonokaan tapa tehdä”, Mattilan Marjatilan toimitusjohtaja Tarja Matomäki kommentoi podcastia.

Matomäki oli valmistautunut haastatteluun miettimällä pääpointit etukäteen. Marjanpoiminnassa tarvitaan muun muassa hyvää lihaskuntoa ja taitoa tehdä ripeitä päätöksiä.

”Tämä oli hauska juttu”, Lantulan seudun kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leena Virri-Hanhijärvi kertoi haastattelun jälkeen.

Hän on ollut mukana kesätyötoritapahtumassa myös Sylväällä viime keväänä. Kyläyhdistys palkkaa nuoria erityisesti kyläavustajan tehtäviin, kuten polttopuiden pinoamiseen.

“Tässä tulevat tärkeimmät asiat ja tiiviissä tietopaketissa”, yksikönpäällikkö Heidi Hieta-aho Esperi Carelta summasi nauhoituksessa tammikuun lopussa. Yksikönjohtaja Timo Ollila pitää podcastia hyvänä kanavana. He ovat mukana myös Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Eevertti Alanko ja Elli Halme haastattelevat henkilöstöpäällikkö Mirka Hautamäkeä Vexveltä tammikuun nauhoituksessa.

Lisätietoja kaupungin sivuilta

Linkit podcastin kuunteluun ja lisätiedot löytyvät kaupungin kesätyötori-sivulta. Samalta sivulta saa tietoa kesätyöpaikoista ja 4H-yrittäjyydestä.

Peruskoulun, lukion ja ammatillisen oppilaitoksen kanssa on sovittu, että nuoret kuuntelevat podcastin joko oppituntien aikana tai itsenäisesti sekä tekevät heille niihin liittyvät tehtävät.

Mukana uudenlaisen Kesätyötorin järjestelyissä ovat olleet Sasky koulutuskuntayhtymä, Sastamalan kaupunki sekä 4H-yhdistykset. Podcastin toteuttaminen on suunniteltu, kilpailutettu, ohjeistettu ja aikataulutettu Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa – seutukaupunkihankkeessa, jossa Sasky on osatoteuttaja.

Podcastin tuottaa Villilä Korporaatio Osuuskunta.

Leena Virri-Hanhijärvi kertoo Lantulan seudun kyläyhdistyksen kesätyömahdollisuuksista tammikuun nauhoituksessa.