
Sastamalan Kaltsilassa sijaitseva Vanhakylä gårdin mehustamo avaa ovensa jälleen ensi lauantaina 7. elokuuta.
Hyvä lähtökohta omenoiden mehustamiseen on se, että hyvät omenat antavat hyvää mehua.
“Kauneusvirheet eivät haittaa, mutta omenoiden pitäisi olla niin hyväkuntoisia, että niitä voisi syödä sellaisenaan. Pilaantuneet tai mädäntyneet omenat eivät sovi mehustettavaksi”, sanoo toimitusjohtaja Karin Ringbom.
Jotta hygienia ja säilyvyys pysyvät korkealla tasolla, mehustamo pastöroi mehun kolmen litran hanapakkauksiin. Pastoröitu mehu säilyy avaamattomana peräti vuoden.
“On arvioitu, että kotipihoilla ympäri Suomen kasvaa noin 20 miljoonaa kiloa omenoita. Näistä suurin osa kuitenkin jää käyttämättömiksi, mikä on mielestämme ihan hullua. Siksi ostamme mielellämme hyväkuntoisia pihaomenoita, joita hyödynnämme omassa tuotannossamme ruokahävikin vähentämiseksi”, Ringbom sanoo.
Jonojen välttämiseksi mehustamo palvelee ajanvarauksella.