
Kuluvalla viikolla vietetään Tamperradaa. Ravintolat esittelevät keittiöidensä osaamista pienten pintxo-annosten muodossa.
Pääasiassa tamperelaisessa joukossa on mukana Sastamalasta kaksi osallistujaa. Funkkistalon pintxo sisältää suolapeuraa, pikkelöityä seesami-punakaalia, sadan minuutin keltuaista, lipstikkaemulsiota ja tattaria. Herkkujuustolan Juustotuvassa tarjotaan Mouhitaler-juustosipsiä, omenaa, mustikkaa ja jogurttimoussea.
Tuomaristo valitsee gastronomisesti kiinnostavimman kilpailuannoksen. Raatiin kuuluvat tapahtuman perustaja Mikko Reinikka, keittiömestarit Anette Mellin ja Pekka Terävä sekä Baskimaan edustaja, enologi Juan Antonio Bilbao. Kävijät pääsevät myös äänestämään suosikkiaan.
Tamperrada jatkuu lauantaihin.
Pintxo on Baskimaan ruokakulttuuriin kuuluva miniatyyriannos, johon mahtuu useita komponentteja ja valmistusmenetelmiä. Se nautitaan parilla-kolmella suupalalla henkilökohtaisesti. Tapakset taasen jaetaan seurueen kesken.
Tapahtuma tekee tutuksi paikallista pintxo-osaamista ja tekijöitä sekä lähiraaka-aineita ja ravintoloiden omaleimaisuutta.