Sastamalan Herkkujuustolan juusto pääsi Pirkan Parhaisiin – “Mahtava ponnahduslauta”, sanoo Peter Dörig

Peter ja Jenni Dörig. Kuva: Ville Kulmala.

Suomalaiset suosivat lähi- ja pientuottajien tuotteita. Halutuin lisä lähi- ja pientuotteiden valikoimaan oli herkuttelujuusto, selvisi K-ryhmän tekemästä kyselystä.

Keskon päivittäistavarakaupan brändeistä vastaavan Taija Väreen mukaan sopivia herkuttelujuustojen pientoimittajia ja potentiaalisia tuotteita lähdettiin kartoittamaan, ja valituille kyselyyn osallistuneille henkilöille ympäri Suomen toimitettiin maisteltavaksi ja arvioitavaksi kolme eri herkuttelujuustoa.

Pirkka Parhaat -sarjaan valittiin sastamalalaisen Herkkujuustolan punahomejuusto, jota arvosteluraati kuvaili pehmeäksi, täyteläiseksi ja ylelliseksi niin ulkonäöltään kuin maultaan.

Sastamalalaisten Peter ja Jenni Dörigin luotsaaman Herkkujuustolan juustot valmistetaan puhtaasta suomalaisesta maidosta käsityönä.

’’Pehmeä ja mieto punahomepintainen juusto muuttuu ikääntyessään voimakkaammaksi ja hieman valuvaksi. Juusto jatkaa kypsymistä vielä pakkauksessakin ja on itseasiassa parhaimmillaan vasta juuri ennen parasta ennen -päivää’’, juustomestari Peter Dörig vinkkaa.

’’Pääsy Pirkka Parhaat -sarjaan ja valtakunnalliseen jakeluun on meille paitsi suuri kunnianosoitus, myös mahtava ponnahduslauta, joka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kasvuun ja suurempaan menestykseen’’, Peter kertoo.

Pirkka tarjoaa monelle pienelle suomalaiselle yritykselle mahdollisuuden saada tuotteet valtakunnallisesti myyntiin. Pirkka-tuotteista yli 1000 on valmistettu tai kasvatettu Suomessa, ja niitä valmistetaan 200 yrityksessä eri puolilla maata.