“Upea tunnustus ahkerasta yrittäjyydestä” – Herkkujuustola palkittiin tämän vuoden Kultaisella Juustohöylällä

Uuden Herkkujuustolan avajaisissa vuonna 2019 oli mukana myös Peter Dörigin juustomestari-isä Hans Dörig, joka sai kunnian leikata avajaisnauhan. Peter ja Jenni Dörigin lisäksi toimitusta seuraa Lilli Dörig. Arkistokuva: Pauliina Vilenius.

Juustopöytä ry:n Kultainen Juustohöylä -palkinto on myönnetty tänä vuonna Herkkujuustola Oy:lle. Raatia ihastutti Herkkujuustolan monipuolinen suomalais-sveitsiläiseen osaamiseen ja kädentaitoon perustuva palvelukonsepti sekä valloittavat, herkulliset juustot, kuten Hilma ja Vilho tarinoineen.

”Herkkujuustolan monipuolisuus, tarinalliset herkkujuustot ja elämysten tarjonta vakuuttivat Juustopöydän raadin”, Juustopöytä ry:n puheenjohtaja Seija Kurunmäki perustelee yhdistyksen tämänvuotista valintaa.

Herkkujuustolan juustot ovat lähiruokaa parhaimmillaan. Joka arkiaamu juustolaan saapuu maitolähetys läheisiltä maito­karja­tiloilta. Elämysten tuottamisesta vastaa juustolan yhteydessä toimiva Juustotupa, jossa valmistetaan juustoisia ruoka-annoksia.

Vierailija pääsee maistelemaan juustoja ja tutustumaan juuston valmistukseen ikkunoiden takaa.

”Toiminnassamme tärkeintä on se, että jokainen juusto on makuelämys. Olemme ylpeitä tuotekehityksestämme ja vastuullisesta toimintatavastamme”, Peter Dörig sanoo.

”Kultainen Juustohöylä -palkinto on meille upea tunnustus ahkerasta lähes 20 -vuotisesta yrittäjyydestä”, Jenni Dörig iloitsee.

Peter ja Jenni Dörig. Kuva: Ville Kulmala.

Herkkujuustolan tarina alkoi vuonna 2000 Sastamalasta Häijään markkinoilta, jossa sveitsiläinen Suomessa matkaava juustomestarin poika Peter Dörig tapasi suomalaisen Jennin, johon oitis ihastui.

Peter huomasi pian pääsevänsä takaisin lapsuudesta tuttujen juustojen maailmaan, kun kotipaikkakunnan lähellä Mouhijärvellä Selkeen Kartanosta löytyi sopivat tilat juustolalle. Peter ja Jenni Dörig vuokrasivat tilan ja vuonna 2002 syntyi Herkkujuustola Oy, joka on yhdistelmä sveitsiläistä juuston­valmistus­perinnettä ja puhtaita suomalaisia raaka-aineita.

Peter ja Jenni Dörigin lisäksi Herkkujuustolassa työskentelee monipuolinen kädentaitajajoukko. He valmistavat juustoja ja luovat juuston ympärille ainutlaatuisia elämyksiä ja tapahtumia. Vuonna 2018 valmistui uusi juustola, jonka yhteydessä toimii ravintola Juustotupa.

Herkkujuustola tuottaa myös aitoa kirnuvoita ja lähijogurttia.