
Sastamalassa Häijäässä toimiva Herkkujuustola edustaa Suomea pohjoismaisessa Embla-ruokakilpailussa. Yritys on ehdolla Nordic Food Artisan -sarjassa.
“Embla on pohjoismaisen ruoan juhlaa. Haluamme juhlistaa sitä ja ruoan tekijöitä näiden makujen takana”, sanoo kilpailun isäntä Bjorn Gimming. Hän on Norjan tuottajajärjestön puheenjohtaja.
Kotimaasta kilpailussa ovat omissa sarjoissaan muun muassa Ville Haapasalo ja Haapasalon Hatsapurit sekä Satokausikalenteri.
“Meille suomalaisille osallistuminen tämäntyyppiseen kilpailuun on luontevaa, sillä suomalainen ruoka on maanläheistä ja konstailematonta”, kertoo Suomen edustajat nimenneen tuomariston puheenjohtaja ja MTK:n maatalousjohtaja Johan Åberg.
Valintakriteeristö pohjautuu pohjoismaisuuteen, kestävyyteen, inspiroivuuteen, ainutlaatuisuuteen ja rehtiyteen.
Peter ja Jenni Dörigin Herkkujuustola on palkittu useasti. Hiljattain he ottivat vastaan juustoseuran myöntämän tunnustuksen.
Suomesta oli hakijoita kilpailuun lähes seitsemänkymmentä.