
Sastamalan Opistossa suomen kieltä Batista Hoipon johdolla opiskelevat ukrainalaiset olivat saaneet idean: he halusivat tarjota sastamalalaisille illallisen kiitoksena saamastaan hyvästä vastaanotosta ja avusta.
He kertoivat ajatuksestaan Sydämellä Sastamalasta -ryhmän perustaneelle Pirjo Rauniolle, joka järjestikin tilaisuutta varten keittiö- ja ruokailutilat kotiseurakunnastaan Vammalan Helluntaiseurakunnasta.
Keskiviikkoiltana Helluntaiseurakunnan ruokailutila oli katettu kauniisti. Pöytiä koristivat luonnonkukkakimput sekä valikoima ukrainalaisia perinneherkkuja. Maittava borssikeitto tarjoiltiin ruokailijoille suoraan pöytiin.
Tilaisuuden tunnelma oli lämmin ja keittiöstä kantautui herkullisia tuoksuja. Ukrainalaiset olivat valmistelleet tarjottavia koko päivän.
Ruokailijoille kerrottiin, mitä eri lajit olivat ja mitä kuuluu syödä minkäkin kanssa. Esimerkiksi borssikeiton kaveriksi kuuluu ehdottomasti “pampushki”, ukrainalainen valkosipulileipä. Lisäksi tarjolla oli muun muassa varenykyjä, majoneesipohjaista perunasalaattia “olivje” sekä ukrainalaisia perunalettuja.


