”Yksi hakija oli selvästi päätä pidempi muita” – Janne Kotilahti Huittisten kaupungin hallintojohtajaksi

Napakan kokouksen päätteeksi valtuutetut kokoontuivat ruokalaan juomaan hallintojohtaja Sami Ylipihlajan (oikealla) jäähyväiskahvit.

Lämpimän kesän toivotukset kaikuivat Huittisten kaupunginvaltuuston kokouksessa jo kaksi viikkoa sitten, kun valtuutetut uskoivat aloittavansa kesätauon.

Kaupunginhallitus päätti kuitenkin toisin ja valtuusto kutsuttiin koolle viime maanantaina vielä kerran ennen lomakautta.

Täytettävänä oli hallintojohtajan virka ja asian käsitteleminen vasta lomakauden jälkeen olisi viivästyttänyt uuden hallintojohtajan virassa aloittamista huomattavasti.

Vaikka hallintojohtajan valinnasta ei syntynytkään kipakkaa keskustelua, oli tunnelma valtuustosalissa vähintäänkin hikinen.

Valtuuston puheenjohtaja Jouni Isotalo (kok) pahoitteli, että valtuutetut oli pitänyt kutsua luottamustehtäviin kesken loma-ajan.

”Mutta asia on tärkeä”, hän korosti.

Yksimielisyys valinnasta

Vs. kaupunginjohtaja Sami Ylipihlaja kertoi, että hallintojohtajan virkaan oli tullut paljon hyviä hakijoita.

”Se on hyvä signaali, että paikka kiinnostaa ja hakemassa on pätevää porukkaa”, hän totesi.

Yksimielisesti hallintojohtajaksi valittu, hallintotieteiden maisteri Janne Kotilahti erottui kuitenkin Ylipihlajan mukaan muista hakijoista selvästi.

”Hänellä on monipuolinen kokemus henkilöstöhallinnosta, yleishallinnosta, sisäisestä tarkastuksesta, riskienhallinnasta ja varautumisesta”, Ylipihlaja luetteli uskoen, että Kotilahti pystyy menestymään tehtävässä hyvin.

”On hienoa, että saamme pätevän kaverin tänne jatkamaan työtä näinkin lyhyellä katkoksella, se on hyvä asia koko kaupungille”, Ylipihlaja totesi.

Tamperelainen Janne Kotiranta on toiminut viimeksi valmiuspäällikkönä Digi- ja väestötietovirastossa.

Kotirannan kieltäytymisen varalle valtuusto valitsi yksimielisesti ylöjärveläisen hallintotieteiden maisteri Jussi-Pekka Ahosen.

Valtuuston kokous nuijittiin ennätystahtiin, sillä Ylipihlajan jäähyväissanat mukaan lukien kokous kesti lämpimässä valtuustosalissa vain vartin verran.