Saarioinen on tehnyt suomalaisten lempiruoat jo yli 60 vuoden ajan. Pian käsillä alkaa olla kotimaisen perheyrityksen kiivain sesonki: joulu.
Haluaisitko sinä olla yksi joulun tekijöistä? Nyt siihen on hyvä mahdollisuus, sillä Saarioisten Huittisten tehtaalle haetaan yli sataa reipasta tuotantotyöntekijää.
”Rosollin valmistus alkaa lokakuussa ja vauhti vain kiihtyy, mitä lähemmäs aattoa mennään. Joulunalusviikoilla tunnelma tehtaalla on välillä kuin joulupukin pajassa”, kuvailevat tehtaanjohtaja Tutta Kemppi ja resurssisuunnittelija Jarkko Karjalainen.
Saarioisten Huittisten tehtaalla työskentelee normaalisti noin sata henkeä. Joulusesonkiin käsiparien määrä siis yli kaksinkertaistuu. Sesonkityöntekijät ovat tarpeellinen osa joulun valmistumista, sillä joulusesongin aikana Huittisista lähtee maailmalle noin 650 000 rosollirasiaa.
Saarioisten laatikoita Huittisten tehtaalla ei valmisteta, mutta muita joulusesongin suosikkituotteita kyllä. Niitä ovat rosollin ohella muun muassa sillisalaatti, metsäsienisalaatti ja Waldorffin salaatti. Myös Dronningholm-brändin joulun tähtitorttumarmeladit tehdään Huittisissa.
”Kiivain viikko on jouluviikkoa edeltävä viikko. Silloin tehtaan kastike- ja marjaosastojen kapasiteettia lasketaan ja keskitytään rosollin tekemiseen. Moni vakituisista työntekijöistäkin tuumaa, että joulu tulee rosollin pakkaamisesta”, Kemppi ja Karjalainen sanovat.
Oikea asenne ratkaisee
Huittisten tehtaan ”joulun tekijät” työllistyvät annostelu- ja pakkaustyöhön. Osa annostelusta tehdään käsin, osa koneellisesti. Työ on aina tiimityötä, siksi tehtävässä tarvitaan kykyä tulla toimeen muiden kanssa. Eduksi ovat myös reippaus ja positiivinen asenne sekä suomen kielen taito.
”Työ on tiivistä ja hektistä, paljon toistoja sisältävää. Toistojen kautta se saattaa olla myös fyysistä, joten hyvä kunto on eduksi. Aiempaa kokemusta ei vaadita, sillä annamme hyvän perehdytyksen. Oikealla asenteella pääsee jo pitkälle”, kuvailee rekrytoinneista vastaava Jarkko Karjalainen.
Kaikki sesonkityöntekijät työllistyvät suoraan Saarioisten palvelukseen. Valituille järjestetään ennen työn aloitusta perehdytyspäivät, joissa käydään kattavasti läpi muun muassa työhygieniaan ja tuoteturvallisuuteen liittyviä asioita sekä alaan liittyviä lainalaisuuksia.
Karjalaisen ja Kempin mukaan tehtaalla vallitsee vahva me-henki, josta sesonkityöntekijätkin pääsevät nauttimaan.
”Ketään ei jätetä yksin. Porukassa hoidetaan kaikki työvaatteiden hausta tauoille siirtymiseen. Meillä on täällä hyvä huumori ja hyvä meininki.”
Sesonkityöntekijöiltä edellytetään 17 tai 18 vuoden ikää tehtävästä riippuen. Lisäksi jokaiselle työntekijälle pyritään löytämään hänelle parhaiten sopiva pesti.
”Työ sopii mainiosti esimerkiksi opiskelijoille tai muun työn ohessa tehtäväksi. Tässä on hyvä mahdollisuus tienata vähän joulurahaa”, Tutta Kemppi tuumii.
Vuosittain hakijoiden joukossa on myös aiemmin tehtaalla työskennelleitä. Onpa joku kauempana asuva joskus vuokrannut Mommolan Motellilta huoneenkin päästäkseen osaksi sesonkia.
”Pesti meillä on toisille joulurituaali”, tietää tehtaanjohtaja.
Töitä tarjolla 120:lle
- Eniten sesonkityöntekijöitä tarvitaan joulukuussa, mutta ensimmäiset työsuhteet alkavat jo loka-marraskuun vaihteessa. Suurin osa työsuhteista päättyy jouluun mennessä.
- Työtä on tarjolla aamu-, ilta- ja yövuoroissa ja innokkaiden on mahdollista tehdä myös ylitöitä. Palkkauksessa noudatetaan Suomen Elintarviketyöläisten Liiton työehtosopimusta.
- Hakuaika jouluvalmistukseen päättyy sunnuntaina 16. lokakuuta. Haastattelut järjestetään yhteistyössä Satakunnan TE-toimiston kanssa Huittisten kaupungintalon valtuustosalissa (Risto Rytin katu 36) torstaina 20.10. kello 13-15.
- ”Tilaisuus on tarkoitettu kaikille hakijoille, eikä siihen tule erillistä kutsua. Eli kun olet lähettänyt hakemuksen, valmistaudu saapumaan rekrytointitilaisuuteen, jossa sinut haastatellaan vielä kasvotusten”, ohjeistaa Jarkko Karjalainen.
Kiinnostuitko? Linkki hakulomakkeelle löytyy osoitteesta www.saarioinen.fi
Lisätietoa tehtävästä antaa resurssisuunnittelija Jarkko Karjalainen p. 050 564 6645 tai jarkko.karjalainen@saarioinen.fi