”Kun jonkin eteen tehdään töitä määrätietoisesti ja yhdessä, saadaan toteutumaan asioita, joita ei muuten saataisi” – Suontaustantien valmistumista juhlittiin Huittisissa

Kansanedustajat Eeva Kalli (edessä) ja Heidi Viljanen pääsivät juhlistamaan Suontaustantien valmistumista yhdessä Huittisten kaupunginjohtaja Viveka Lanneen kanssa lounaan merkeissä.

Suontaustantien perusparannuksen valmistumistilaisuudessa riitti maanantaina iloisia ilmeitä ja kiitokset sinkoilivat puolelta toiselle.
Pitkään toivottu ja kaivattu Suontaustantien perusparannus on valmistunut ja uudella asfaltilla päällystetty tie palvelee nyt käyttäjiä.

Suontaustantien perusparannukseen saatiin 800 000 euron valtionavustusta valtiovarainvaliokunnan kuluvan vuoden lisärahoituksesta, mikä mahdollisti hankkeen toteuttamisen.

”Hanke sai alkunsa oikeastaan Jukka Hakalan pienestä painostuksesta lähteä ajamaan asiaa. Ajatus sai Huittisten kaupungin elinvoimajohtaja Riikka Peipolta erittäin positiivisen vastaanoton ja myös Huittisten entinen kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa vei asiaa ponnekkaasti eteenpäin”, hankkeessa puuhamiehenä toiminut Suontaustantien varressa asuva Jouko Hakala kiitteli.

”Tämä oli juuri sellaista toimintaa ja aktiivisuutta, jota kuntalaisilta toivotaan. Ei odoteta, että kaupunki tekee kaiken, vaan tartutaan itse asioihin ja mietitään, mikä voisi olla oikea tapa tarttua niihin”, Peippo totesi.

Kansanedustajat yhdistivät voimansa

Satakuntalaiset kansanedustajat tarttuivat ajatukseen ja lähtivät viemään rahoitusta yhteistuumin eteenpäin.

”Tämä oli mielestäni hieno osoitus siitä, miten edustajat yli puoluerajojen pystyvät yhteistyöhön oman kotiseudun parhaaksi”, Hakala kiitteli erityisesti Eeva Kallia (kesk), Heidi Viljasta (sdp) ja Jari Myllykoskea (vas).

Kansanedustajat pitivät yksissä tuumin tärkeänä, että tie, jonka varressa on muun muassa broileri- ja turvetuotantoa saadaan kunnostettua sellaiseksi, että raskaanliikenteenkin on mahdollista liikennöidä siellä.

”Tämän tien varrella on valtavasti toimintaa”, Kalli ja Viljanen kertoivat huomanneensa.

Sitkeys kannattaa

Kalli kiitteli, että Huittisissa toteutettu hanke on malliesimerkki siitä, miten sitkeä yhteistyö johtaa toivottuihin tuloksiin.

Vaikka hanke vaati useampia neuvottelukierroksia ELY-keskuksen kanssa ja aikaa ja työtunteja kului, lopputulos kannatti.

”Kun jonkin eteen tehdään töitä sitkeästi, johdonmukaisesti, määrätietoisesti ja yhdessä, saadaan toteutumaan asioita, joita ei muuten saataisi. Kaupunki oli tässä hienosti mukana ja meille onnistuttiin selkeästi perustelemaan, miksi tämä hanke on tärkeää toteuttaa”, hän pohti.

Samaa totesi myös Viljanen.

”Näin hyvin perusteltua hanketta oli helppo ajaa yhdessä eteenpäin ja saimme siinä hienon yhteisen onnistumisen”, hän hymyili.

Jukka Hakala nyökytteli olevansa lopputulokseen tyytyväinen.

”Jukka harrastaa pyöräilyä, joten ensi kesänä hänellä on komea baana, mitä pitkin päästellä”, Jouko Hakala myhäili.

”Toivottavasti tie tulee kovaan käyttöön ja houkuttelee alueelle vielä lisääkin asukkaita ja yritystoimintaa”, kansanedustajat sanoivat.