Sunnareita ja keskareita – Törmälöiden musiikkiesitykset ovat ilahduttaneet somessa jo tuhansia ja tuhansia kertoja

Joulun kunniaksi Markus ja Mirva Törmälä tekivät Alueviestin lukijoille oman versionsa Joulumaa-kappaleesta. Esityksen voit katsella Alueviestin Facebook-sivulta.

Huittislaiset Mirva ja Markus Törmälä ovat ilahduttaneet ihmisiä musiikillisilla esityksillään ”sunnareilla” eli sunnuntaisin ilmestyvillä Markuksen kitarakappaleilla ja ”keskareilla” eli keskiviikkoisin julkaistuilla pariskunnan yhteisesityksillä sosiaalisen median kanavissa jo pitkään.

Markus sai ajatuksen sunnari-biiseistä koronan alkaessa keväällä 2020. Ammattimuusikon keikat loppuivat kuin seinään ja yhtäkkiä Törmälällä ei ollut oikeastaan muuta kuin aikaa.

”Olin kotona neljän seinän sisällä ja ajattelin, ettei tässä auta muuta kuin odottaa ja katsella, mihin maailma menee. Jollain tavalla piti kuitenkin pitää soittotatsia yllä.”

Kollegoiden kautta Törmälä sai taustoja, joiden päälle soitti kitaraa. Jostain tuli ajatus, että Mirva voisi kuvata puhelimella jonkun soittotreenin talteen.

”Videosta tuli aika kiva ja päätin, että jaan sen omassa Facebookissani ihan vain kavereita ilahduttaakseni.”

Video keräsi ensimmäisen vuorokauden aikana yli 12 000 katselukertaa ja huiman määrän tykkäyksiä ja kiitteleviä kommentteja.

”Siitä se idea sitten oikeastaan lähti, ja päätin julkaista joka sunnuntai uuden esityksen niin pitkään kuin maailma pysyisi kiinni.”

Markus julkaisi uuden videon joka sunnuntai lopulta peräti puolentoista vuoden ajan.

Markus sai Mirvankin innostumaan laulamisesta

Livekeikat ovat jälleen pyörähtäneet käyntiin, mutta sunnari-biisejä ilmestyy edelleen eetteriin säännöllisen epäsäännöllisesti.

Vajaa vuosi sitten Markus sai suostuteltua Mirvan laulamaan videoille ja niin syntyivät keskiviikkoisin julkaistavat keskari-biisit.

”Ennen koronaa kävimme Lions club -toiminnan kautta jonkin verran esimerkiksi vanhusten palvelutaloissa esiintymässä juuri näin joulun alla. Myös tutut tiesivät, että tykkään laulamisesta, joten kyllähän meiltä jonkin verran kyseltiin, että emmekö voisi tehdä myös jonkun yhteiskappaleen”, Mirva kertaa.

Ensimmäisen keskari-kappaleen positiivinen vastaanotto yllätti ja sai jatkamaan yhteistä harrastusta.

”Ihmiset tykkäävät siitä, että teemme tämän sopivan kotikutoisesti. Markus tekee tietenkin valtavan työn musiikkitaustan soittamisessa, mutta videot kuvataan kotoisasti puhelimella meidän omassa yläkerrassamme”, Mirva sanoo.

Kappaleita voi katsella paitsi Mirvan ja Markuksen Facebookista, myös Youtubesta.

”Ilman koronaa tällainen juttu ei olisi tullut mieleenikään. Sunnaribiisit ovat poikineet paljon hyvää, sillä niiden myötä olen päässyt sellaisille trubaduurikeikoille, joita en varmasti muuten olisi ikinä keksinyt aloittaa”, Markus sanoo.

Mirvan ja Markuksen Alueviestille tekemän joululaulun voit kuunnella Alueviestin Facebook-sivuilta.

Törmälöiden joulunvietosta aiemmin: Kinkku on Törmälän joulupöydän kunkku, eikä joulua tule ilman kuusta, mutta lopulta tärkeintä on rauha ja yhdessäolo