Kiikan hallitalon entisiin pankin tiloihin remontoidaan parhaillaan ravintolaa. Kiikan Konttori -nimiseen ruokapaikkaan on tulossa töihin kokenut keittiömestari, huittislainen Petri Siitonen.
Mikä sai Siitosen innostumaan Kiikkaan perustettavasta ravintolasta?
”Työnarkomania”, 56-vuotias Siitonen nauraa.
”Olen ollut urani aikana avaamassa lukuisia ravintoloita, laatinut niille ruokalistoja ja reseptiikkaa. Innostun uusista haasteista ja sellainen Kiikan Konttori ehdottomasti on”, hän sanoo.
Haasteena Siitonen näkee muun muassa uuden ravintolan sijainnin ei niin väkirikkaalla alueella. Toisaalta kaiken mennessä kohdilleen, voi Konttori vetää väkeä kauempaakin.
”Uskon tietysti, että uusi ravintola kiinnostaa sekä huittislaisia että sastamalalaisia.”
Siitonen on työskennellyt muun muassa Suomen Liettuan suurlähetystön kokkina valmistaen ruokaa korkea-arvoisille vieraille, kuten ministereille, diplomaateille ja presidenteille. Onpa hän kokannut Vladimir Putininillekin, kun tämä oli valtiovierailullaan vuonna 2010 Suomen silloisen pääministeri Matti Vanhasen isännöimällä illallisella Taipalsaaren Karhupirteillä. Miehen työhistoriasta mainittakoon vielä Haikon kartano ja Imatran Valtionhotelli.
Millaisia ruokia hän on alustavasti ajatellut Kiikassa valmistaa?
”Suomalaista kotiruokaa lounaaksi ja à la carte -annoksissa on ainakin kalaa ja riistaa. Sesongin mukaan tietysti mennään ja hyödynnetään esimerkiksi marjoja ja sieniä”, Siitonen sanoo.
Keittiömestari on erikoistunut kalaruokiin, viime kesän hän vietti majakkasaarella kauniissa saaristomaisemissa. Edellinen työntäyteinen kesä kului ruuanlaiton merkeissä Päijät-Hämeessä.
Siitonen myöntää, että Kiikan Konttori tarjoaa vastapainoa reissaamiselle.
”Lyhyt työmatka oli yksi plussa lisää.”
Siitosta kiehtoi myös ajatus siitä, että ravintolan tilat tehdään pankkisaliin, ja hän pääsee itse vaikuttamaan siihen, millainen keittiöstä tulee.
”Minusta kyseessä on monien mahdollisuuksien paikka. Varmasti toteutamme myös erilaisia, jonkin teeman ympärille rakentuvia baari-iltoja. Ruuat mietitään sitten teeman mukaan”, hän visioi.
Ravintolaan tulee siis anniskeluoikeudet.
Petri Siitosella on kokemusta isojen illallistapahtumien järjestämisestä. Hän uskoo, että hallitalossa on tulevaisuudessa hyvät valmiudet järjestää monenlaisia tilaisuuksia esimerkiksi yrityksille ja yhdistyksille.
Vappuna avajaiset, syksyllä Oktoberfest
Kiikan Konttori -idean isä on pitkän uran rakennusalalla tehnyt keikyäläinen Petri Saarela. Hänen ravintolaa varten perustamansa uuden yrityksen nimi on Kiikan Neliapila Oy.
Mikä sai hänet perustamaan ravintolan juuri Kiikan hallitaloon?
”Taidan olla vähän hullu, kun minulla on sukujuuret on Huittissa”, Saarela nauraa.
Saarela kuvailee itseään monen toimen mieheksi. Kun tekemättä ei osaa olla, saa paljon aikaan.
”Ensin ajattelin perustavani tavallisen kaljabaarin, mutta kun näin hallitalon tilat, suunnitelma muuttui. Ruokapaikka sopii sinne täydellisesti.”
Ovatko yrittäjä Petri ja keittiömestari Petri tunteneet toisensa jo entuudestaan vai ovatko he uusia tuttavuuksia?
”Laitoin työpaikkailmoituksen nettiin ja kaima oli ensimmäinen, joka vastasi. Tulimme heti loistavasti juttuun ja siitä se yhteistyö lähti”, Saarela kertoo.
Keittiömestarin lisäksi Saarela palkkaa kaksi muuta vakituista työntekijää: kokin ja tarjoilijan. Itse hän aikoo olla ”hanamestarina” baaritiskin takana.
”Vaimolla on kokemusta leipurin työstä, ja hän on vahvasti kuvioissa mukana”, Saarela kertoo.
Tavoitteena on päästä viettämään Kiikan Konttorin avajaisia huhtikuun lopulla.
”Vappuna on isot pirskeet. Ohjelmassa on ainakin musiikkia.”
Saarela kertoo miettineensä monenlaisia tapahtumia ravintolatoiminnan yhteyteen. Mitä esimerkiksi?
”Minulla on suhteita Saksaan, olenhan ollut siellä vuosia töissä. Nahkahousut jalkaan ja Oktoberfestia viettämään siis, tarjolle saksalaisia makkaroita ja olutta. Voisin saksalaisia viinejäkin hankkia”, Saarela suunnittelee.
Alueviestissä aiemmin:
Artikkeliin on lisätty kuvia 17.2. klo 13.
Ravintoloitsijalle vinkkinä jääkiekon mm-2023 kisastudiot. Lähetykset sopiviin aikoihin.