Matkahuollon toiminta päättyi Huittisissa – Matkahuollon pakettien vastaanottaminen ja lähettäminen onnistuu jatkossa K-kaupoissa ja R-kioskilla

Huittisten Matkahuollon pihalla näytti tiistaina aamulla hiljaiselta. Matkahuollon ovet olivat viimeisen kerran auki viime perjantaina.

Huittisten Matkahuollon toiminta Huittisten linja-autoasemalla päättyi huhtikuun lopussa. Vapun jälkeisenä tiistaina ovet olivat tiukasti säpissä, eikä pakettien lähettäminen bussikyydissä enää onnistunut.

Matkahuollosta perjantaihin mennessä noutamatta jääneet paketit siirrettiin K-market Härkäpakarille ja K-market Huhkolaan.

”Tilanne tuli meille vähän yllättäen, vaikka asiasta tiedotettiinkin. Paljon on vielä selvitettävää, mutta asiakkaat pyritään tietenkin palvelemaan mahdollisimman hyvin”, K-market Härkäpakarin ja K-market Huhkolan kauppias Eveliina Perälä sanoo.

Perälä kertoo, että Matkahuollon sulkeutuminen on herättänyt sekä asiakkaissa että henkilökunnassa paljon kysymyksiä ja keskustelua.

”Tässä on havaittavissa vielä pieni hämmennys niin asiakkailla kuin meillä itsellämmekin. Matkahuollon paketit ovat meille lisäpalvelu ja haluamme ehdottomasti auttaa asiakkaitamme myös niiden kanssa. Se ei kuitenkaan ole meidän päätoimialaamme, joten toivommmé ymmärrystä sen suhteen, että aivan kaikkea tietoa ja taitoa meillä ei vielä ole.”

Edelleen monta noutopaikkaa Huittisissa

Matkahuollon paketin noutopaikaksi voi Huittisissa jatkossa valita K-market Härkäpakarin, K-market Huhkolan tai R-kioskin. K-supermarket Lautturissa on Matkahuollon pakettiautomaatti.

”Myös palauttaminen ja lähettäminen onnistuu meillä, mutta asiakkaan pitää tehdä lähetysvalmistelu netissä. Sinne täytetään lähettäjän ja vastaanottajan tiedot ja saadaan koodi, jonka avulla me saamme paketin täällä järjestelmään”, Perälä selventää.

”Se ei siis onnistu, että asiakas tulee lähetettävän paketin kanssa tänne ja yrittää täyttää lähettämiseen tarvittavat tiedot täällä. Me emme myöskään pysty vastaanottamaan rahaa, joten paketin lähetys on maksettava etukäteen netissä. Toki jotkut tulevat paketin kanssa tänne ja tekevät lähetyksen puhelimella, mutta kaikilta se ei tietenkään onnistu”, Perälä sanoo.

Noutopaikaksi mieluummin Härkäpakari kuin Huhkola

Matkahuollon kautta liikkuu toisinaan isojakin lähetyksiä. Perälä kertoo, että hänellä on vielä selvityksessä, minkä kokoisia paketteja hänen K-markettiensa kautta on mahdollista lähettää.

”Samoin epäselvää on se, minkä kokoisia lähetyksiä otamme vastaan. Pienet yksittäiset paketit on helppo hoitaa, mutta kooltaan tai kappalemäärältään todella suurille lähetyksille meillä ei ole säilytystilaa”, hän sanoo.

K-market Härkäpakarin säilytystilat ovat hieman K-market Huhkolaa suuremmat, joten Perälä toivoo, että asiakkaat tilaisivat ja toisivat paketit ensisijaisesti Härkäpakarille.

”Keskustelut tämän asian tiimoilta ovat parhaillaan kuumana käynnissä, joten varmasti aivan lähipäivinä olen monessa kysymyksessä viisaampi.”