Riemuylioppilaat koolla Mouhijärvellä – ”Oli ilo tavata hyvin käyttäytyviä koululaisia ja ammattitaitoisia opettajia”

Eturivi: Hanna Korpijaakko os Heikkilä, Ulla Aukeala os Oksanen, Raili Kulmala os Salonen, Eila Pälä os Palomäki ja Ulla Partanen os Poussa. Takana Heimo Äikäs, Matti Soini, Markku Virtanen ja Timo Hanhilahti.

Mouhijärven Yhteiskoulusta 1973 kirjoittaneet ylioppilaat kokoontuivat muistelemaan 50 vuoden takaisia tapahtumia 31. toukokuuta.

Aloitimme Kahvila Signessä maittavilla aamukahveilla. Signe oli vielä ylioppilaaksi kirjoittaessamme yhden Ullamme koti, Oksanen.

Kävimme myös MYK:lla, missä rehtori Hanna Hämäläinen tutustutti meidän koulun viimeisten päivien arkeen ja kertoi myös maanantaina alkavista purku- ja rakennustöissä. Meidänkin käytössämme ollut koulun vanha osa puretaan ja uutta pitäisi olla valmiina 2025.

Oli ilo tavata runsaasti hyvin käyttäytyviä koululaisia ja ammattitaitoisia ja tehtäviinsä oikealla tavalla suhtautuvia opettajia. Toivoimme menestystä ja jaksamista jatkossakin vaativassa opetus- ja kasvatustyössä.

Perinteinen kukkalaitteen lasku sankarihaudalla kuului myös ohjelmaan. Seppelpartiossa oli toinen Ullamme, Partanen, os Poussa.

Ullan isä oli talvisodassa Mouhijärven miesten komppanian päällikkö ja Timo Hanhilahti. Timo piti haudalla myös koskettavan puheen muistuttaen veteraaniperinteen tärkeydestä.

Muistorikas päivä huipentui yhteiseen, herkulliseen lounaaseen Juustotuvalla. Siellä kukin osallistuja kertoili omista saavutuksistaan kuluneiden 50 vuoden aikana.

Päivä päättyi lupauksiin pikaisesta jälleennäkemisestä.

Markku Virtanen ja Matti Soini jättämässä sormenjälkiä purettavan seinään.
Timo Hanhilahti puhumassa Mouhijärven sankarihaudalla.
Kukkalaitetta laskemassa Ulla, Timo ja Matti.
Asioiden syventävää käsittelyä Juustotuvalla.

Teksti ja kuvat: Matti Soini.