Helpistä helppiä kotitöihin – Huittisissa nurmikon leikkuun tai ikkunoiden pesun tilaaminen onnistuu nyt kännykkäsovelluksen kautta

Huittisten 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Maria Kankaanranta esittelee puhelimensa näytöltä Helppi-palvelua, joka toimii nyt myös Huittisissa.

Huittisten 4H-yhdistys on aloittanut Helppi-palvelun, jonka avulla pieniä työtehtäviä etsivät nuoret ja esimerkiksi ruohon leikkausta, pihan haravointia tai ikkunoiden pesua kaipaavat yksityishenkilöt ja yritykset voivat löytää toisensa.

Palvelu toimii ensisijaisesti puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta, mutta työtilauksia on mahdollista tehdä myös Huittisten 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Maria Kankaanrannan kautta.

Lähialueen kunnista Helppi on käytössä myös Punkalaitumella.

”Huittisissa Helpissä on tällä hetkellä mukana kolme nuorta, jotka tekevät pieniä koti- ja pihatöitä. Heidät on koulutettu sekä töiden tekemiseen että Helpissä toimimiseen”, Kankaanranta kertoo.

Tällä hetkellä uusia nuoria ei Helpin palvelukseen rekrytoida, mutta käyttöasteen lisääntyessä myös lisää työvoimaa tullaan mahdollisesti tarvitsemaan.

”Vampulan kohdalla tilanne on vielä avoin, sillä tällä hetkellä mukana olevat nuoret toimivat pääsääntöisesti keskustassa ja sen lähialueella”, Kankaanranta kertoo.

Kotitöitä asiakkaan omilla välineillä

Työtilaukset tehdään Helppi-appissa, mistä palveluita on mahdollista hakea joko työtehtävän tai tekijän mukaan.

”Asiakas määrittelee ajankohdan, jolloin toivoo työn suoritettavan ja arvioi sen keston. Sovelluksessa on chatti, jossa yksityiskohdista voidaan sopia tarkemmin yhdessä työn suorittavan nuoren kanssa”, Kankaanranta kertoo.

Työstä sovitaan suoraan nuoren kanssa, mutta myös Kankaanranta pääsee näkemään chatin keskustelun.

”Työvoiman saaminen ei jää kiinni siitä, jos sovelluksen käyttö ei onnistu. Työtilaus saadaan tehtyä kyllä myös puhelimessa ja maksu hoituu laskulla”, Kankaanranta mainitsee.

Helppi-hommat hoidetaan asiakkaan omilla työvälineillä.

”Nuoret kulkevat pääasiassa polkupyörällä, joten imuria tai ruohonleikkuria olisi vähän haastava kuljettaa takaritsalla”, Kankaanranta naurahtaa.

Kaikista työtehtävistä maksetaan kiinteä 25 euron tuntikorvaus. Myös maksu onnistuu sovelluksen kautta.

”Raha tulee 4H:lle ja yhdistys maksaa nuorille TESin mukaista palkkaa huolehtien lomakorvauksista, vakuutusmaksuista ja kaikesta tarpeellisesta”, Kankaanranta sanoo.

Yrityksetkin innostuneet Helpistä

Helppi on Huittisissa uusinta uutta, mutta Kankaanrannan mukaan se on saanut hyvän vastaanoton ja myös yritykset ovat huomanneet sen hyödyntämisen.

”Esimerkiksi Baana-kuntosalin Sofia Viitamäki kiitteli, että sovellus on helppo ja selkeä käyttää ja hommat sujuivat nuoren kanssa juuri niin kuin oli sovittu. Tuntihinta sisältää myös alv:n, joten yritystenkin on helppo hyödyntää Helppiä vaikka firman ikkunoiden pesuun”, Kankaanranta vinkkaa.

4H-liitto pyrkii vahvistamaan rooliaan valtakunnallisesti merkittävänä nuorten työllistäjänä.Kankaanranta pitää Helppiä hyvänä tapana ottaa ensimmäisiä askeleita työuralla.

”Tällä tavalla nuoret saavat hienoja kokemuksia työelämästä. Toki on jännittävää, kun usein paikkoihin mennään ensimmäistä kertaa ja tilaajienkin kannattaa muistaa, että nuoret eivät ole ammattilaisia, vaan harjoittelevat vasta työelämää. Meillä on koossa hieno ja reipas porukka, joita kelpaa kyllä suositella töihin”, Kankaanranta sanoo.