Käynnissä kiivas työmaa-ajoneuvojen liikenne – Huittisissa laitetaan kerralla kuntoon monta kohdetta

Huittisten torialueella tehdään tällä hetkellä kaivuutöitä.

Kesälomien alkaminen ei ole hiljentänyt kuhinaa Huittisten torin ympäristössä, päinvastoin.

Torialueen muuttaminen elämystoriksi aloitettiin jo Hullun Yön jälkeen toukokuun puolivälissä ja nyt on alkanut tapahtua myös Kirkkotiellä ja Koulukadulla.

Kirkkotien vieressä kulkevien vesihuoltoverkoston runkolinjojen saneeraus alkoi maanantaina ja se jatkuu pitkälle syksyyn.

Kirkkotiellä tehtävä työ koskee vesihuoltoverkoston kunnostusta, eikä varsinaisiin katurakenteisiin kosketa.

Työmaaliikenteen ja kaivuutöiden vuoksi ajoneuvo- ja kevytliikenne on kuitenkin katkaistu muutaman sadan metrin matkalta Papintien ja Opintien väliltä ja alueen kiinteistöille pääsee toistaiseksi kulkemaan kiertotietä Ympäristöpuiston ja Pellonpuiston koulun vierestä kulkevaa Tiedonpolkua ja Opintietä.

”Verkosto kulkee tien vieressä, hautausmaan puolella, joten myös työmaa sijoittuu tien reunaan. Vaikka työmaa ei varsinaisesti käsitä katurakennetta, niin toki se tulee jossain määrin vaikuttamaan alueen liikennejärjestelyihin ja lisäämään alueen liikennettä”, Huittisten kaupungin tekninen johtaja Ulla Ojala arveli jo aiemmin keväällä.

Kaupungilta muistutetaan, että läpikulkua kapeahkolla kiertotiellä tulee välttää. Pappilanniemen asukkaiden suositellaankin käyttävän sulkuajan muita ajoreittejä.

Raskasliikenne on sallittu vain tonteille.

”Kirkkotien osalla saneeraus tehdään 350 metsin matkalla ja katu pysyy suljettuna toistaiseksi. Kulkuyhteyksiä avataan mahdollisuuksien ja työn etenemisen mukaan”, kaupungilta kerrotaan.

Uuden Lauttakylän koulun saattoliikennettä helpottavan Laurinkujan rakentaminen on täydessä käynnissä.

Käyntiin on saatu myös uudelle koululle menevän Laurinkujan tekeminen.

”Laurinkuja on kokonaan uusi koululle menevä yhteys, jolla pyritään helpottamaan jättöliikennettä. Koulukatu on jo olemassa, mutta sen osalta meidän pitää uusia muun muassa pinnat, liikennemerkit ja valaistus”, Ojala kertoi.

Kirkon vierestä kulkeva Kirkkotie on suljettu tien reunassa tehtävän vesijohtoverkoston saneerauksen vuoksi.

Uuden torin avajaisia on määrä juhlia seuraavan Hullun Yön yhteydessä 28. syyskuuta.

Siihen asti torimyyntitoimintaa voi Huittisissa harjoittaa Miljoonaympyrän vieressä olevalla Pankkiaukiolla sekä vanhalla urheilukentällä.

Uudistuksen myötä torialue muuttuu kauppatorimaisesta enemmän elämystoriksi, johon kuntalaisten toivotaan tulevan viihtymään ja viettämään aikaa.

Remontin yhteydessä torin pintarakenteet uusitaan, alueelle rakennetaan esiintymislavanakin toimiva toripaviljonki ja pergola.

Muutosten myötä torin läpiajo tulee estymään ja parkkialue rajataan torin toiselle puolelle.

Torialueella tulee kuitenkin myös jatkossa olemaan myyntipaikkoja sekä parkkiruutuja.

”Pysäköintipaikat eivät häviä, vaan ne on jatkossa jäsennelty selkeämmin”, tekninen johtaja on korostanut.

Torin Kappelinkujan puoleiseen kulmaan vedetään vesijohto, viemäri ja sähkö mahdollista torikahviota ajatellen.