Huittisten kaupunginhallitus vastasi vampulalaisten vetoomukseen

Huittisten eteläisen kaupunginosan eli entisen Vampulan kunnan asukkaat ja yrittäjät aktivoituivat jättämällä Huittisten kaupungille vetoomuksen eteläisen kaupunginosan puolesta.

Vampulan Yrittäjien puheenjohtaja Kari Salminen, Vampulan Urheilijat ry:tä edustanut Susanna Salminen sekä Aino Tammi luovuttivat vetoomuksen kaupunginhallitukselle kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Vetoomuksen oli allekirjoittanut 236 henkilöä.

Vetoomuksessa todettiin, että Huittisten kaupungin eteläisessä kaupunginosassa asuvat ovat kokeneet vuosien ajan olevansa eriarvoisessa asemassa verrattuna keskusta-alueeseen määrärahoja jaettaessa.
Asukkaat kokevat, että palveluja on supistettu ja osittain jopa lopetettu.

Vetoomuksessa nostettiin esiin muun muassa urheilukentän sekä leikkikentän kesken olevat parannukset sekä se, että alakoulun määrärahoja ei ole vieläkään lisätty pysyvästi talousarvioon. Viimeisin epäkohta on ollut Rutavan uimapaikan sulkeminen.

Palvelut eivät ole heikentyneet erityisesti Huittisten eteläisessä osassa

Hallitus käsitteli asiaa maanantaina ja näki esiin tuodun kokemuksen epäarvoistumisesta harmillisena.

Kaupunginhallitus katsoo, että vuorovaikutusta kaupungin, asukkaiden ja yhteisöjen kesken tulee edelleen kehittää, sillä kaupungin strategiassa nimenomaan tavoitellaan yhteisöllisyyden ja osallistumismahdollisuuksien kehittämistä.

Hallituksen vastauksen mukaan eteläinen osa on kiinteästi mukana elinvoimatyössä, mitä perustellaan muun muassa urheilusponsoroinnin ja elinvoimayksikön viestinnän ja markkinoinnin kautta.

Hallitus ei yhdy näkemykseen, että palveluita olisi heikennetty erityisesti Huittisten eteläisessä osassa, vaan muutoksia on tapahtunut vuosien aikana kaikkialla.

Vastineessa muistutetaan, että iso ja toistaiseksi täsmentymätön vaikuttava tekijä palveluiden kehittymiseen ja investointiratkaisuihin on hyvinvointialue, joka joutuu säästöjä kerätessään karsimaan palveluverkkoa. Myös kaupungin taloudellinen tilanne on haastava ja tulee tulevina vuosina vaatimaan palveluiden kasvattamisen sijaan supistamista ja järjestämistavan muutoksia.