Ei sitten kun, vaan tässä ja nyt – Huittislainen Raimo Ali-Raatikainen hankki limusiinin, jotta voi tarjota elämyksiä paitsi itselleen myös muille

Raimo Ali-Raatikainen kertoo, että 8,7 metriä pitkän auton ajamisessa eniten on yllättänyt keulan ohjattavuus. ”Toki peruuttaminenkin on haastavaa, kun on hankala hahmottaa, missä perä menee.”

Keväästä asti Huittisten keskustan liikenteessä huomiota on herättänyt pitkä, valkoinen limusiini.
Etuikkunan läpi on saattanut huomata, että kuljettajanpaikalla istuu kukapa muukaan kuin kekseliäs yrittäjä Raimo ”Pympy” Ali-Raatikainen.

”Siitä on noin 30 vuotta, kun itse pääsin ensimmäisen kerran limusiinin kyytiin. Olimme perheeni kanssa matkalla Jenkeissä, kun pilvenpiirtäjästä laskeutuessamme emme saaneet mistään taksia. Sen sijaan kadulla oli limusiini, jonka kuljettaja tarjosi kyytiä.”

”Menimme sillä hotellille ja se oli todella vaikuttava kokemus. Varsinkin kyydistä nouseminen, kun ihmiset selvästi katselivat, että mitä staroja sieltä tulee ja sitten tulimmekin me, tavallinen huittislainen perhe”, Ali-Raatikainen muistelee.

Siitä syttyi kipinä, että jonain päivänä Ali-Raatikainen ajelisi omalla limusiinilla.

”Aina puhutaan, että asioita tehdään sitten kun. Minulla tuli viime syksynä 60 vuotta mittariin ja ajattelin, että sitkun sijaan teen tässä ja nyt.”

Liikennelupien myötä myös taksikyytejä

Pääsiäisenä Pympy ajoi oman limusiininsa Kolilta Huittisiin.

”Tämän oli hommannut eräs ranskalainen ravintoloitsija, jolla oli samanlainen ajatus tarjota ihmisille elämyksiä kuin minulla. Viime vuodet kuitenkin veivät matkailijat pohjoisesta, joten auto tuli myyntiin ja tein siitä kaupat”, Ali-Raatikainen kertoo.

Paitsi omaksi ilokseen Ali-Raatikainen haluaa siis tarjota limusiinikyytejä myös muille elämyksennälkäisille.

Kaupanpäälle innokkaalle yrittäjälle iskeytyi myös taksitoiminta.

”Koska limusiini on minulla vuokrakäytössä, jouduin hankkimaan sitä varten liikenneluvat. Kun luvat ja kortit kerran piti hommata, niin ajattelin, että miksen samalla yhtäläisesti hankkisi taksia. Niinpä sellainenkin on nyt tulossa”, innovatiivinen yrittäjä sanoo.

”Yrityselämä on ollut viime vuodet todellisessa myllerryksessä ja on keksittävä uusia ojia, jotta virtauksen olemassaolo on ylipäätään mahdollista”, hän jatkaa.

Limusiinikyydissä ei istuta taksamittarin pyöriessä, vaan matkan hinta sovitaan aina etukäteen.

Kuluneen kesän aikana limusiini on liikkunut pääasiassa Huittisten liikenteessä, mutta Ali-Raatikaisen mukaan kyselyjä on jo tullut myös suuremmista kaupungeista. Pympy on jo päässyt kuljettamaan niin hääparia, syntymäpäiväjuhlijaa kuin konfirmaatiokirkosta rippijuhliin siirtynyttä nuorta.

”Siinä on vain mielikuvitus rajana, mitä tällaisella paremmalla kyydillä haluaa juhlistaa. Käsittääkseni lähin limusiini on Raumalla, joten ei tällaista ihan joka päivä liikenteessä näe.”

Ali-Raatikainen korostaa, ettei limusiini ole mikään kaahausvehje, vaan sillä kruisaillaan tyylikkäästi ja 8,7 metriä pitkän auton herättämä huomio on osa elämystä.

”Siksi on tärkeää, että auto on aina puhdas niin ulkoa kuin sisältä. Shamppanjalasit kiertävät koneen kautta jokaisen reissun jälkeen ja kristallit kiiltävät. Juomat pysyvät kylmänä vaikka useamman päivän kestävän reissun ajan, kun jääpala-astiat täytetään ennen lähtöä.”

Tähän mennessä sykähdyttävin kokemus Ali-Raatikaiselle itselleen oli Tapparan mestaruusottelun aikaan Tampereella.

”2000 kameraa ei riitä, niin paljon kuvia otettiin, kun auto lipui pitkin Tampereen katuja. Perässä seurasi valtava autoletka, mutta ketään ei töötännyt tai yrittänyt ohi. Taisivat luulla, että jotain pelaajia siinä kuljetetaan”, hän naurahtaa.