Huittinen heräsi sunnuntaina suru-uutiseen – Yksi nuori menehtyi ja neljä loukkaantui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä henkilöauton ulosajossa Korkeakoskentiellä

Onnettomuuden jälkeen tapahtumapaikalla on käynyt hiljentymässä kymmeniä nuoria.

Huittisissa herättiin sunnuntaiaamuna surulliseen uutiseen.
Korkeakoskentiellä, Alaskyläntien risteyksen jälkeen keskustan suuntaan tultaessa oli tapahtunut lauantain ja sunnuntain välisenä yönä heti puolenyön jälkeen henkilöauton ulosajo.

Henkilöautossa oli viisi Huittisista kotoisin olevaa alaikäistä nuorta, joista yksi menehtyi ja neljä muuta kuljetettiin sairaalahoitoon.

Auton hallinnan menettäminen johti osumaan ojarumpun

Lounais-Suomen poliisin esitutkinnan mukaan henkilöautoa kuljettaneen 17-vuotiaan nuoren epäillään ajaneen ennen ulosajoa huomattavaa ylinopeutta.
Tapahtumapaikan nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa.

Kuljettaja oli ajanut Palojoen suunnasta Huittisten keskustaa kohti. Alaskyläntien risteyksen jälkeen tie kaartuu voimakkaasti oikealle, minkä kohdassa kuljettaja oli menettänyt henkilöauton hallinnan. Tämän seurauksena auto oli ajautunut ulos tieltä vasemmalle puolelle ojaan ja osunut ojanrumpuun.

Osuman jälkeen auto oli lentänyt useita metrejä pysähtyen pyörilleen.

Ulosajossa kuollut nuori istui autossa takapenkillä apukuljettajan takana.

Tämänhetkisen tiedon mukaan muilla nuorilla ei ole hengenvaaraa.

Lounais-Suomen poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja kolmena törkeänä vammantuottamuksena. Rikosnimikkeet saattavat muuttua esitutkinnan edistyessä.

Poliisin mukaan onnettomuuden tutkinta jatkuu muun muassa asianosaisten kuulemisilla tarkemman tapahtumien kulun selvittämiseksi.

Tapahtumapaikalle on jätetty kymmeniä kynttilöitä, kukkia ja jäähyväiskortteja menehtyneen nuoren muistoksi.

Lauttakylän Lujan U18-joukkue julkaisi sunnuntaina illalla Facebookissa suru-uutisen, jossa kerrottiin menehtyneen nuorenmiehen olleen joukkueen pidetty pelaaja, ystävä ja pelikaveri.

”Hän oli taitava pelaaja, joka pystyi pelaamaan varmoin ottein niin hyökkäyspäässä kuin puolustuspäässä. Ennen kaikkea hän oli aina hyväntuulinen ja kaikkien kaveri, joka otti muut pelikaverit aina huomioon”, julkaisussa kirjoitetaan ja todetaan, että nuorenmiehen poismeno tulee jättämään joukkueeseen suuren loven.

Suru-uutinen on koskettanut syvästi huittislaisia.

Sekä sunnuntaina että maanantaina onnettomuuspaikalle kokoontui runsaasti menehtyneen nuoren ystäviä.

Huittislaisille nuorille ja on pyritty antamaan mahdollisimman paljon kriisiapua. SPR:n henkisen tuen ryhmä päivysti tapahtumapaikalla koko sunnuntaipäivän.

Myös Huittisten kirkko oli sunnuntaina avoinna liikenneonnettomuuden vuoksi ja eilen tiistaina kirkossa järjestettiin suruhartaus.

Mieli ry:n kriisityöntekijä sekä etsivä nuorisotyöntekijä päivystivät Nuorisoklubilla maanantaina ja etsivät sekä opiskelijaterveydenhoitaja tiistaina.