Herneitä ja auringonkukkia vapaasti poimittavissa

Leena Seppänen Vammalasta piti Junttilan tilan ideasta. ”Hieno ja upea juttu, kiitos tilallisille. En ole tähän mennessä tällaiseen tilaisuuteen ennen törmännytkään.”

Lähiruokaa omin käsin poimien ihan Vammalan keskustan tuntumassa. Totta se on. Junttilan tila on järjestänyt erittäin tervetulleen yllätyksen Sastamalan asukkaille. Tilan pellolta saa käydä poimimassa herneitä vapaasti ja veloituksetta vaikka koko perheelle. Tilan väki ohjeistaa, että herneitä tulee kerätä reunoilta edeten, että pelto ei tallaannu ennen kuin kaikki herneet on saatu talteen.

Leenan matkaan lähti pussillinen maukkaita herneitä.

Viereisellä pellolla kasvaa komeita auringonkukkia, jotka ovat pian täydessä kukkaloistossa. Niitäkin saa käydä poimimassa, ja kerätä vaikka kokonaisen ihastuttavan kimpun itselleen. Myös kukkien poimiminen tulee aloittaa reunoja myöten, ettei hienoa kukkapeltoa sotketa kumoon. Peltoon on istutettu auringonkukkia tilan viljelykierrossa maanparannusta ajatellen, auringonkukkien alla kasvaa myös persianapilaa typensitojana sekä maanparantajana. Myöhemmin syksyllä kasvusto tullaan murskaamaan peltoon, joten kukkia kannattaa käydä sitä ennen poimimassa kotia kaunistamaan.

Auringonkukat hehkuvat pian kullankeltaisina. (Kuvituskuva).

Paikan päälle on helppo löytää, sillä pellot sijaitsevat aivan valtatie 12 tuntumassa, Neste D-tankkausaseman takana Nokkakyläntien alussa, ja ne on merkitty selkeillä kylteillä.
”Vielä ehtii tulla herneitä noukkimaan”, tilalta kannustetaan.
Alueviestin vieraillessa paikan päällä maanantaina iltapäivällä pellolla oli mukavasti vilskettä, joka vain lisääntyi iltaa kohti.

Opaskyltit ohjaavat oikeaan paikkaan.