Puolalainen pörssiyhtiö osti Teknikumin – ”Mahdollisuus jatkaa kasvua ja laajentumista”, sanoo Teknikumin toimitusjohtaja Hämäläinen

Sastamalan suurin työllistäjä Teknikum Group kertoi kuulumisistaan medialle alkusyksystä. Esko Mäntyharju esitteli Pohjoismaiden suurimman letkutehtaan tuotantotiloja Vammalassa. Tutustumiskäynnillä oli myös muun muassa Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg. Yrityksen myynnistä Puolaan ei tuolloin ollut mitään puhetta. Arkistokuva: Minna Isotalo.

Puolalainen pörssiyhtiö Sanok Rubber Company S.A. on allekirjoittanut 19. joulukuuta sopimuksen hankkiakseen Teknikum Groupin.

Yrityskauppa kattaa koko Teknikumin osakekannan, ja se on osa Sanok Rubberin laajempaa strategista laajentumista.

Sanok Rubberin toimitusjohtaja Piotr Szamburski korostaa mediatiedotteessa, että yrityskauppa vahvistaa puolalaisyhtiön asemaa markkinoilla ja avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

”Teknikumin asiantuntemus ja vahva asema alalla tukevat Sanok Rubberin strategisia tavoitteita. Yhteistyö luo perustan kasvulle ja innovaatioille, jotka hyödyttävät molempia osapuolia”, Szamburski kommentoi.

Teknikum Groupin toimitusjohtaja Jani Hämäläinen näkee yrityskaupassa erinomaisen tilaisuuden jatkaa kasvua ja laajentumista Skandinavian ja Euroopan markkinoilla.

”Tämä tarjoaa Teknikumille poikkeuksellisen mahdollisuuden jatkaa kasvuaan ja laajentumistaan. Yhteistyö Sanok Rubberin kanssa vahvistaa asemaamme ja avaa uusia mahdollisuuksia”, Hämäläinen tiivistää.

Teknikum on vaativien teollisuuslaitosten ja laitevalmistajien luottama brändi, joka tarjoaa asiantuntemusta kulutuskestävillä ja ympäristöystävällisillä polymeeriratkaisuillaan. Osana Sanok Rubber Company S.A.:ta yhtiö jatkaa maailmanluokan raaka-aineiden, luotettavien tuotteiden ja tehokkaimpien valmistusprosessien tarjoamista asiakkailleen, tiedotteessa sanotaan.

Yrityskaupan odotetaan toteutuvan lähikuukausina, ja yritysten johdon mukaan se merkitsee merkittävää virstanpylvästä molemmille yrityksille niiden pyrkiessä vahvistamaan asemaansa kansainvälisillä markkinoilla.