”Meillä on täällä sellainen tarjonta, josta kannattaa olla ylpeä” – AgriHuittinen kokoaa maatalousalan toimijat Huittisissa yhteen huhtikuun puolivälissä

Kolme kertaa aiemmin järjestetty AgriHuittinen on saanut aina runsaasti väkeä liikkeelle. Aiemmilla kerroilla kaksipäiväinen tapahtuma on tänä vuonna yksipäiväinen, minkä toivotaan vilkastuttavan päivää entisestään.

Huittislaisten maataloustoimijoiden yhteinen tempaus AgriHuittinen järjestetään jälleen huhtikuussa.
Huittisten kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitasen organisoima tapahtuma tuo maatalousalaa tutuksi ja kokoaa ammattilaiset koolle nyt neljättä kertaa. AgriHuittinen on järjestetty aiemmin vuosina 2017, 2019 ja koronatauon jälkeen vuonna 2022.

Kaitanen kiinnitti jo vuosia sitten huomionsa siihen, että Huittisiin on keskittynyt poikkeuksellisen paljon maatalouden toimijoita; traktorikauppaa, konehuoltoa ja varaosia. Kun Kaitanen aloitti työskentelyn Huittisten kaupungilla, hänelle tarjoutui mahdollisuus alkaa rakennella kaupunkiin yhteisiä konepäiviä.

Huittislaiseen tyyliin ajatus muutaman konekauppiaan pienestä yhteistapahtumasta paisui nopeasti koko kaupungin hulinaksi.

”Tapahtuman peruskonsepti on sama kuin aiempinakin vuosina. Isommat toimijat esittelevät omaa toimintaansa ja mahdollisuuksiaan omissa tiloissaan ja pienemmät toimijat lisäävät päivän tarjontaa menemällä kylään isommille. Mitään yleistä aluetta ei ole, vaan tapahtumaa on näillä muutamalla alueella, jonne toimijat ovat jo valmiiksi keskittyneet”, Kaitanen summaa.

Radikaalein muutos on siinä, että aiemmin kaksipäiväinen tapahtuma on tällä kerralla yksipäiväinen.
”Tähän on päädytty tekemiemme kyselyiden perusteella. Toimijat ovat selvästi halunneet keskittää kaikki paukut yhteen päivään.”

Mukana jo yli kaksikymmentä toimijaa

AgriHuittinen järjestetään perjantaina 12. huhtikuuta.

”Ajankohta on hivenen myöhäisempi kuin aiemmilla kerroilla. Tähän vaikuttaa osittain se, että pääsiäinen osuu tänä vuonna maaliskuun loppuun, mutta myös se, että uskomme huhtikuussa ilmojen suosivan maaliskuun loppua varmemmin.”

Kaitasen mukaan perjantai valikoitui markkinapäiväksi siitä syystä, että tapahtumaan toivotaan ennen kaikkea ammattilaiskävijöitä.

”Esimerkiksi edustajia on huomattavasti helpompi saada paikalle perjantaina kuin lauantaina. Uskomme, että viljelijöillä ja muilla maatalouden ammattilaisilla on mahdollisuus irrottautua töistään myös arkipäivänä, kun tapahtumaa ei järjestetä viljelysesongin aikaan.”

Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut 23 toimijaa.

”Ja mukaan mahtuu edelleen”, Kaitanen mainostaa.

Maatalousalan yritysten lisäksi mukana on vahvasti myös yhdistyksiä ja oppilaitoksia.

”Yksin tapahtuman pääajatuksista on tuoda esiin myös sitä, miten paljon eri toimijoita alaan kytkeytyy, vaikka ne eivät puhtaasti alalla toimisikaan. Pankit, vakuutusyhtiöt, kirjanpitoalan yritykset ja autokauppa esimerkiksi.”

Huittisten kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitanen on huomannut, että Huittisissa on tarjolla poikkeuksellisen paljon maatalousalan palveluita.

Kaitanen tietää, että maatalousalalla yhteisiä tapahtumia ja tempauksia pidetään arvossaan. Yrittäjät vaihtavat kuulumisia ja ajatuksia mielellään juuri keväällä, ennen kylvöjen alkamista.

”Loppujen lopuksi eri toimijat ovat aika harvoin yhdessä koolla. Me olemme halunneet tarjota tällaisen mahdollisuuden siihen kerran kahdessa vuodessa.”

Huittisissa käydään maatalouskaupoilla kauempaakin. Kaitasen mukaan laajaa tarjontaa kelpaa esitellä.

”Meillä on Huittisissa paljon isoja merkkejä niin myynnin kuin huollon puolella. Lisäksi tarjolla on varaosamyymälöitä ja palveluja myös muulle raskaalle puolelle. Meillä on täällä sellainen tarjonta, josta kannattaa olla ylpeä.”

Sitä, mitä AgriHuittinen tulee vajaan parin kuukauden päästä tarjoamaa, Kaitanen ei vielä tässä vaiheessa osaa varmaksi kertoa.

”Jokainen toimija huolehtii itse omasta ohjelmastaan. Aiempiin vuosiin peilaten voisin kuitenkin veikata, että monenlaista nähtävää ja paljon hyviä tarjouksia on ainakin odotettavissa.”