A-P Kylvén aloitti polku- ja sähköpyörien huoltamisen Nettomatin tiloissa – ”Kyseessä on molemminpuolinen lottovoitto”

A-P Kylvèn (oikealla) huoltaa Nettomatin vintillä niin vanhemmat luomupyörät kuin modernit sähköpyörätkin. Pitkään yrittäjänä toimineen Kari-Matti Järvisen mukaan tiivis yhteistyö hyödyttää molempia. Sastamala saa kaksikolta kehuja pyöräilykaupunkina, monipuolisia pyöräilymaastoja ja -reittejä on tarjolla ympäri laajaa kuntaa.

Nyt sitä taas saa. Nimittäin polkupyörien huoltopalvelua Sastamalan keskustassa. Ari-Pekka Kylvèn on aloittanut kaksipyöräisten huoltamisen ja korjaamisen Kari-Matti Järvisen Nettomatin tiloissa Itsenäisyydentiellä.

35-vuotias Kylvén voi olla joillekin tuttu mies jo entuudestaan. Ainakin jos on ollut tarvetta huollattaa moottorisahaa tai ruohonleikkuria toimintansa sittemmin lopettaneessa Konetalo Kivirannassa.

Kylvénillä pysyvät työkalut kädessä, eikä hänen kauaa tarvinnut haudutella Järvisen ideaa oman toiminimen perustamisesta.

”Kari-Matti minut tähän nakitti. Kokemusta on monenlaisista vekottimista, ja kaikenlainen tekniikka, koneet ja korjaaminen kiinnostaa. Joten miksikäs ei”, Kylvén sanoo.

Varsinkin sähköpyörien tekniikkaan tutustuminen on ollut Kylvénistä mielenkiintoista.

”Nykyajan sähköpyöriä ei pysty korjaamaan ilman tietokonetta. Vianmääritys on työn ytimessä. Monelta pyörämerkiltä tulee uudet mallit muutaman vuoden välein. Silloin pitää ohjelmistotkin päivittää”, yrittäjä tietää.

Samat kurssit ja maahantuojien tarjoaman informaation on omaksunut Kari-Matti Järvinen, joka on tehnyt pyöräkauppaa Nettomatti-nimen alla jo 10 vuotta. Urheiluliikettäkin pitkään paikkakunnalla pyörittänyt Järvinen piti Kesportista luovuttuaan pienen tauon, mutta kauppamies lienee aina kauppamies. Järvisen taidot riittäisivät pyörähuoltoon, mutta aika ei.

”Kauppa tyrehtyisi, jos alkaisin pyöriä fiksailla. Monta kertaa minulta on kylillä asiasta kysytty, eli palvelulle on iso tarve”, Järvinen sanoo.

Hän kuvailee Kylvénin huoltopalvelun saamista saman katon alle lottovoitoksi.

”Taitaa kyseessä olla ihan molemminpuolinen lottovoitto”, Kylvén naurahtaa.

Kari-Matti Järvinen tekee pyöräkauppaa Itsenäisyydentiellä sekä verkossa. A-P Kylvènin pyörähuolto löytyy saman katon alta, liiketilan yläkerrasta.

Tmi A-P Kylvèn palvelee samassa paikassa kuin Antin vintti aikoinaan. Järvinen tuumaa, että samoilla sijoilla on polkupyöriä korjattu ja myyty yli sata vuotta. ”Vintillä” häärännyt Antti Valtanen oli Järvisen isoisän ensimmäinen työntekijä.

”A-P:n huoltovintti voisi olla hyvä nimi”, Kylvén innostuu. ”Varmasti tulee sellaisiakin asiakkaita, joille tämän paikan historia on tuttu.”

Asiakaspalvelu on asia, joka aikanaan sai levyseppähitsaaja-koneasentaja A-P Kylvénin hakeutumaan pienkoneiden pariin. Jokaisella asiakkaalla ja vekottimella on oma tarinansa.

”Vaikka tottakai polku- ja sähköpyörissä tietynlaiset huoltotarpeet toistuvat. Pian alkaa kumien vaihtosesonki”, hän hymähtää.

Järvinen komppaa. Edelleen valtaosa kesäkaudella pyöräilevistä jättää huoltotoimet kevääseen. Lisäksi yhä useampi sastamalalainen pyöräilee ympäri vuoden, mikä on tarkoittanut nastarenkaiden kysynnän kasvua. Toinen viime vuosien ilmiö on työsuhdepyörien määrän lisääntyminen.

”Alkuvuonna myymistäni sähköpyöristä 90 prosenttia on työsuhdepyöriä”, Järvinen kertoo.

Nettomatin verkkokaupan myötä Järvisellä on asiakkaita ympäri Suomen. Lisäksi hän on myynyt menopelejä Keski-Eurooppaan ja viimeksi Australiaan.

”Viimeisin tilaus tuli, kun olin lomareissussa. Oli kätevää, kun saatoin soittaa A-P:lle ja hän huolsi pyörät käyttökuntoon. Varmasti tulee jatkossa tilanteita, joissa voin puolestani auttaa häntä”, Järvinen sanoo.

”Tässä on kahden yrittäjän hyvästä yhteistyöstä kyse”, Kylvén tiivistää.

”Konemiehen” ruuhkavuodet

Tyrväänkylässä asuvan Kylvénin perheessä on puolison lisäksi kaksi päiväkoti-ikäistä lasta. Vapaa-aikaa kuluu myös autourheilun parissa. Lisäksi autotallista löytyy pari hitsauskonetta.

Melkoinen setti ruuhkavuosiin siis.

”Katsotaan nyt, millainen vilske täällä A-P:n huoltovintillä on, että ehtiikö sitä muita töitä enää vapaa-ajalla harrastaa”, Kylvén tuumaa.

”Toki yrittäjyyden hyviä puolia on, että työajat ja lomat voi päättää itse ja töitä voi tehdä vaikka keskellä yötä, jos siltä tuntuu”, hän lisää.

Ensi lauantaille molemmat yrittäjät toivovat aivan erityisesti säpinää, sillä Nettomatin tiloissa juhlistetaan uutta toimintaa.

”Tervetuloa tutustumaan ja koeajamaan sähköpyörää. Meidän molempien paremmat puoliskot ovat paikalla tarjoilemassa kahvia ja kastamista”, Järvinen sanoo.

Näitä rappuja pitkin pääsee pyörähuoltoon ”vintille”. Menopelit nousevat yläkertaan luiskaa pitkin.
  • Julli

    Kaksi asiantuntevaa jäärää jatkaa yhteisillä linjoilla!Huippu sällejä molemmat!Mahtaakohan sinne tulla myäs piänkonehuolto?Sahat ym härpäkkeet?

Kommentointi ei ole käytössä.