Alueviestin jakelussa muutoksia osassa Varilaa – Raholankadulle uusi noutolaatikko

Näkymää Tyrväänkadulla.

Runkoverkon saneeraustyöt Sastamalan Varilan alueella vaikuttavat Alueviestin jakeluun. Lehti jaetaan kyseiselle alueelle pääosin pimeään aikaan. Alueella on työmaanpaikkoja sekä paikoin huonokuntoista tietä sekä normaalista poikkeavia liikennejärjestelyitä.

Näistä syistä johtuen seuraavat kadut jäävät toistaiseksi jakamatta: Anteronkatu, Raholankatu, Juusonkuja, Antinkuja, Lähdekuja, Paavonkuja ja Heikinkuja.

Lisäämme alueelle yhden sinisen noutolaatikon Raholankatu 4:n kohdalle. Se tulee väliaikaisesti palvelemaan edellä mainittujen katujen asukkaita. Lisäksi Tyrväänkatu 23:ssa sijaitsevan kerrostalon noutolaatikkoon jaetaan tavanomaista enemmän lehtiä, eli sieltäkin voi Alueviestin napata mukaansa.

Lisäksi lehden löytää esimerkiksi Torikeskuksesta, Citymarketilta, K-Market Nuutilankujalta ja Prismasta.

Tiedotamme lukijoitamme mahdollisista muutoksista, kun tilanne taas muuttuu tai lehden jako alueelle normalisoituu.

Tyrväänkadulla ja sen sivukaduilla asuvat ovat saaneet tuta melkoista myllerrystä ja poikkeavia liikennejärjestelyjä jo pitkän tovin. Runkoverkon uusiminen kun alkoi Varilassa jo vuonna 2021.

Sastamalan kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäen mukaan 1960-70-luvuilla rakennettu vesijohtoverkosto pitää saneerata. Samalla vedetään uusiksi jätevesiviemäröintiä ja sadevedetkin ohjataan kulkemaan paremmin.

”Infra siellä maan alla vaatii perusteellisen remontin. Olemme edenneet katu kerrallaan, mutta todennäköisesti ensi vuonnakin töitä vielä riittää. Aikaa kuluu ennen kuin koko alue on käyty läpi”, Lähteenmäki sanoo.