Herra Hakkaraisen talo vaihtaa taas väriä? – ”Sellaisena se on yli 50 vuotta tunnettu”, toteaa lautakunnan puheenjohtaja

Herra Hakkaraisen talon väri vaihtui valkoisesta vaaleankeltaiseen viime kesän julkisivuremontin yhteydessä. Kuva: Alueviestin arkisto / Salla Yli-Erkkilä.

Sastamalan suosituimpiin matkailukohteisiin lukeutuva Herra Hakkaraisen talo vaihtaa väriä.

Suuresta muutoksesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan talon väri aiotaan palauttaa sellaiseksi, kuin se oli ennen viime kesän julkisivuremonttia.

Tekninen lautakunta käsitteli tiistaina kokouksessaan neljännesosavuosikatsauksen tiimoilta useampia kaupungin remonttikohteita. Lautakunnan puheenjohtaja Lauri Tapio (kok.) päätti tässä yhteydessä esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle 20 000 euron määrärahaa Herra Hakkaraisen talon julkisivun valkoiseksi maalaukseen.

Lautakunta hyväksyi yksimielisesti puheenjohtajan esityksen.

”Herra Hakkaraisen talo on yli 50 vuotta ollut valkoinen ja sellaisena tunnettu, joten on loogista viimeistellä maalaustyö ja palauttaa talon väri valkoiseksi”, kommentoi Tapio Alueviestille.

Tapio arvioi, että maalaaminen voisi toteutua kuluvan vuoden aikana.

Muutokselle tarvitaan toimenpidelupa 

Sastamalan maankäyttöjohtaja Ilmari Mattilan mukaan värin vaihtaminen takaisin valkoiseen vaatii toteutuakseen toimenpideluvan.

Nykyinen vaaleankeltainen väri valittiin maakuntamuseon ohjeistuksen mukaan väritutkimuksen perusteella. Kyseessä on suojeltu kohde.

”Siksi päädyttiin alkuperäisiin 1930-luvun keltaisen ja ruskean sävyihin”, Mattila sanoo.

Kuka tai mikä taho toimenpideluvan uudelleenmaalaukselle sitten myöntää?

”Täytyy katsoa, miten se menee. Todennäköisesti rakennustarkastaja valmistelee asian ympäristölautakunnan päätettäväksi”, Mattila vastaa.

Lisätty maakäyttöjohtajan kommentit kello 13.00.

Herra Hakkaraisen talon väri vaihtuu todennäköisesti takaisin valkoiseen. Kuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo.
  • Mullikuhnuri

    Onko Sastamalassa kaikki muut rakennukset ja palvelut niin hyvässä kunnossa, että vasta hyvin maalattun, julkisivuhuoltoa kaipaamattoman talon värinvaihtoon voidaan laittaa kymmeniä tuhansia euroja vain siksi, että värisävy ei miellytä yhtä ihmistä? Onko joku maalausfirma töitä vailla?

  • Seppo

    Ettei olis joku sukulainen vailla maalauskeikkaa

    Vois maksaa vaikka omistaan jos ei väri miellytä

  • tuulatyrvanen1

    Mielestäni väri sopii miljööseen todella hyvin. On silkkaa tuhlausta alkaa vaihtamaan väriä enää tässä vaiheessa. Silmä tottuu nopeasti. Haluan uskoa, että sastamalainen on enemmän uudistushenkinen kuin mennyttä haikaileva!

  • Jorma

    Täytyy kyllä sanoa että ei tarvi kaupungin valittaa asukkaille ettei rahaa olisi ihan mihin vaan. Tää on jo ihan ehtaa pahkasikaa.

  • Peku

    Kyllä täytyisi maakuntamuseon ohjeistusta noudattaa, varsinkin kun kohde suojeltu ja nykyinen väri alkuperäinen.

  • Pikkupukki

    Ensin tehtiin virhe. Nyt se korjataan. Hyvä ja täysin oikea ratkaisu. Eipä se talon valkoinen väri ole viimeiseen 50 vuoteen maakuntamuseota haitannut.

  • Katriina

    Tämä on kyllä kertakaikkista järjen köyhyyttä ja äänestäjien pilkkana pitoa. Haluaako tekninen lautakunta todella osoittaa erinomaisuutensa teettämällä tismalleen saman, juuri valmistuneen työn uudelleen ja käyttää siihen 20 000 euroa? Järkevää, taloudellista ja veronmaksajia kunnioittavaa olisi nauttia talon kunnostetusta ulkonäöstä ja palata väriasiaan sitten kun maalaus on kuntosyistä jälleen ajankohtainen, 10 tai 15 vuoden päästä. Uskomatonta touhua!

  • Unski

    Sanattomaksi vetää. Täysin aiheeton projekti. Mikään väri ei miellytä kaikkia, mutta syytä olisi todella miettiä mihin verovarojamme kaupunki käyttää. Tuolla rahalla saa jo melko paljon vanhuksille tai lapsille, ellei sitten sijoita kulkuväylien ehostukseen, varsinkin kevyen liikenteen.
    Kyllä on väärin budjetoitu kaupungin varoja, jos tällaiseen löytyy rahat. Pitääkö tästäkin sitten olla kansanäänestys, huh huh!

  • arto55

    Ei hyvää päivää kyllä tu väri mikä siinä nyt on sopii siihen loistavasti! Jos maalausrahaa on tuonverran jaossa maalatkaa sillä rahalla kiikan kirjasto on näkyvällä paikalla tulee raha hyötykäyttöön!

Kommentointi ei ole käytössä.