LauttaRokki vaatii onnistuakseen tuhansia talkootunteja – Huittisten vuoden ensimmäisessä kesätapahtumassa esiintyvät muun muassa Laura Ruusumaa ja Virve Rosti

LauttaRokin eteen on tehty talkoita jo tuhansia tunteja. Huittisten Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Juha Suomela ja LauttaRokki-työryhmään kuuluva Johannes Järä kiinnittivät mainoksia Huittisten katukuvaan pari viikkoa sitten.

Kun Alueviestin Kesäviesti kolahtai keskiviikkona postilaatikoihin, Huittisten suurimpaan kesätapahtumaan, LauttaRokkiin oli aikaa alle kaksi viikkoa.

Johannes Järä Huittisten Yrittäjien hallituksesta naurahtaa, että paljon on tehty, mutta paljon on vielä tekemättäkin. Tapahtuman kannalta eletään nyt ehdottomasti hektisimpiä viikkoja.

Ensimmäinen palaveri LauttaRokista pidettiin jo syksyllä. Huittisten Yrittäjien kolmatta kertaa järjestettävää tapahtumaa on tehty tänä vuonna vähän erilaisella tiimillä kuin aiemmin.

Tapahtumalla on ollut neljän hengen ydinryhmä, johon ovat kuuluneet Järän lisäksi alueen teknisiin asioihin keskittynyt Esa Lehto, artistien buukkaamisesta vastannut Ville Mäkelä ja lupa-asiat haltuun ottanut Huittisten kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitanen.

”Aiempina vuosina koko hallitus on ollut mukana tapahtuman tekemisessä alusta lähtien. Tänä vuonna halusimme kokeilla, olisiko selkeämpää, kun taustalla olisi porukka, joka suunnittelee tapahtuman ja jakaa sitten tehtäviä muulle hallitusporukalle”, Huittisten Yrittäjien puheenjohtaja Juha Suomela kertoo.

Talkoolaiset kultaakin kalliimpia

Tuhansia kävijöitä vetävän yleisötapahtuman järjestäminen ei ole aivan yksinkertainen juttu. Järä ei uskalla edes laskea, paljonko työtunteja on tapahtuman eteen jo tässä kohtaa käyttänyt, ja tulevina päivinä vauhti tulee vain kiihtymään.

”Ihan tosiasia on, että joulusta asti tämä on jollain tavalla ollut mielessä ihan joka päivä.”

Jo nyt talkootunteja LauttaRokin eteen on noin kymmenen aktiivisimman tekijän osalta kertynyt yhteensä tuhansia. Suunnittelua, sovittelua, puhelinsoittoja, markkinointia, aivan kaikki tehdään talkoilla.

Talkoolaiset ovatkin kullanarvoisessa asemassa siinä, että LauttaRokki on pystytty pitämään tänäkin vuonna pääsymaksuttomana. Järän mukaan itse tapahtumapäivän talkoisiin olisikin hyvä löytää vielä muutama innokas talkoolainen lisää.

”Tehtäviä on niin tapahtuma-alueen rakentamisessa ja purkamisessa, kahviossa kuin alueen yleisestä siisteydestä huolehtimisessa. Tällä hetkellä talkoolaisia on ilmoittautunut noin parikymmentä, mutta toinen mokoma olisi vielä ihan hyvä saada lisää.”

Jos LauttaRokin tekeminen kiinnostaa, ilmoittautua kannattaa mahdollisimman nopeasti suoraan Järälle. Talkoolaisille järjestetään tapahtumapaikalla, Huittisten vanhalla urheilukentällä infotilaisuus maanantaina 3. kesäkuuta kello 18.

”LauttaRokissa talkoilu ei ole mitään töiden tekemistä hampaat irvessä, vaan tehtävien ohessa pystyy myös nauttimaan myös. Tarjoamme talkoolaisille tuttuun tapaan tapahtuman t-paidan, purtavaa koko päivän mittaan ja halukkaat saavat myös osallistumistodistuksen”, Järä kertoo.

Artistien hintalaput pyörivät kymmenissä tuhansissa

Toinen LauttaRokin onnistumisen kannalta ehdoton asia ovat tapahtuman sponsorit. Suomela kertoo, että tänäkin vuonna mukana on parikymmentä paikallista yritystä.

”LauttaRokin kokonaisbudjetti pyörii useissa kymmenissä tuhansissa euroissa, eikä ilmaistapahtumasta saa pääsylipputuloja, joten ilman rahallisia tukijoitamme tapahtumaa olisi kerta kaikkiaan mahdotonta toteuttaa.”

Järä paljastaa, että artistien esiintymispalkkiot pyörivät useissa tuhansissa, tai oikeammin kymmenissä tuhansissa euroissa.

”Oman haasteensa artistien buukkaukseen tuo myös se, että suuret festarit pystyvät kiinnittämään esiintyjät jo vuotta ennen tapahtumaa. Meille sama ei ole mahdollista.”

Yksi tapahtumassa tänäkin vuonna sponsorina oleva yritys on Sähköhalli Oy. Timo Koskinen kertoo, että panostaa LauttaRokkiin koko yrityksensä vuoden markkinointibudjetin.

”Oma ydinajatukseni on se, että halutaan olla mukana tapahtumassa, joka tuo Huittisille näkyvyyttä ja elinvoimaisuutta. Pidän tärkeänä, että tapahtuma on pääsymaksuton ja ikärajaton, jolloin se on aivan kaikkien saavutettavissa. Tämä on juuri sitä, mitä koko Huittinen tarvitsee.”

Viime vuonna LauttaRokissa viihdytti muun muassa Poju. Kävijöitä tapahtumassa oli parhaimmillaan noin 4500.
Viime vuonna LauttaRokissa viihdytti muun muassa Poju. Kävijöitä tapahtumassa oli parhaimmillaan noin 4500.

Tämän vuoden artistikattaukseen sekä Suomela että Järä ovat enemmän kuin tyytyväisiä. Mäkelä on valintoja tehdessään pyrkinyt löytämään jotain mieluisaa jokaiselle.

”Erityisen onnellisia olemme siitä, että saimme tapahtumaan mukaan The Voice Of Finland 2024 Laura Ruusumaan. Häntä oli aivan selvästi yleisön ykköstoive.”

Tapahtuma käynnistyy perheen pienimmille suunnattujen Muumien esiintymisellä, illan aikana lavalla nähdään myös TikTokista menestykseen ponnistanut Tupe., rap-lyriikoistaan tuttu Spekti, lähes Huittisten oman kylän tyttö Katri Ylander ja kestosuosikki Virve Vicky Rosti.

LauttaRokin juontajana toimii viimevuotiseen tapaan hurmaava Esko Eerikäinen.

Musiikki alkaa soida tapahtuma-alueella lauantaina 8. kesäkuuta kello 15. Samaan aikaan avautuvat myös ruokamyyntipisteet ja anniskelualue. Viimeiset kappaleet kajahtavat ennen puoltayötä.

”Meiltä on kysytty paljon sitä, voisiko tapahtumaan maksaa tukemisen vuoksi vapaaehtoisen pääsymaksun. Se ei valitettavasti onnistu, mutta alueella on yhdistyksen oma kahvio, jonka koko tuotto menee tulevan vuoden tapahtuman hyväksi. Kannattaa siis käydä siellä makkaralla tai kahvilla, jos haluaa tapahtumaa tukea”, Suomela neuvoo.