Lukijamme Tyrväältä ihmettelee: Miksi ihmeessä esiintymislava on Torikeskukseen päin eikä torille?

Torilavan katos näyttää jo melko valmiilta. Sen urakkahinta on 102 388 euroa arvonlisäverottomana. Siitä vastaa Remontti ja Rakennus H. Koivuniemi.

Toimitukseen yhteyttä ottanut lukijamme pohtii uudistetun Vammalan torin esiintymislavaa, jonka katosrakennelma on piakkoin valmistumassa.

”Miksi ihmeessä lavan suunta on Torikeskukseen päin eikä torille? Eihän siihen väliin mahdu kovin paljoa ihmisiä ohjelmaa seuraamaan”, hän harmittelee.

Kysyimme Sastamalan kaupungin tekniseltä johtajalta Kimmo Toukoniemeltä, mitä ratkaisun takana piilee. Miksi esiintymislava on toripuistoon, ei torille päin?

”Ideana on, että kiinteä esiintymislava on pienimuotoista ohjelmaa varten. Jos on isompaa tapahtumaa, esimerkiksi joku bändi tai tunnettu artisti esiintymässä, tuomme torille isomman esiintymislavan, joka on sitten auki torille”, Toukoniemi selvittää.

Hän toteaa, että pienellä lavalla on tarkoitus elävöittää torikulttuuria ja pitää kynnys matalana tulla esiintymään toripuistoon. Samaan rakennukseen tulee myös vessa ja se tarjoaa sateensuojaa torin puolella Puistokadulla bussia odottaville.

”Ei olisi ollut järkevää rakentaa isoa, pysyvää esiintymislavaa torille, sillä se olisi vienyt tilaa ja suurimman osan ajasta sille ei olisi ollut mitään käyttöä”, Toukoniemi lisää.

Isoja tapahtumia varten torille tuodaan suurempi lava. Esimerkiksi Kankeet-tapahtumassa lava oli sijoitettu torin Onkiniemenkadun puoleiseen päätyyn. Arkistokuva.
  • Joku

    Sinne pääsee paikalliset ”taiteilijat” esiintymään, ei tarvitse istua enää siellä puiston puolella

Kommentointi ei ole käytössä.