Maire Villo avaa ratkaisunsa taustoja kirjoituksessaan: Miksi erosin Sastamalan Perussuomalaiset ry:n valtuustoryhmästä?

Maire Villo on ollut pitkään mukana kunnallispolitiikassa. Arkistokuvassa hän tarjoilee kahvia torilla.

Tämä kysymys on minulle esitetty moneen kertaan ja ajattelin hieman valottaa asiaa.

Hankaluudet alkoivat jo tämän valtuustokauden alussa. Kuntavaalien jälkeen minulle luvattiin neuvottelujen tuloksena kaupunginhallituksen paikka saamani äänimäärän perusteella. Kaikki oli sovittu. Tuolloin seuraavassa perussuomalaisten kokouksessa kävimme vielä läpi sovitun paikkajaon. Tuolloin jo sovittuja asioita yritettiin muuttaa ja hallituspaikka viedä minulta pois.

Tämän valtuustokauden alussa tulin yksimielisellä päätöksellä valituksi valtuustoryhmämme puheenjohtajaksi. Valtuustoryhmän puheenjohtajalla pitäisi olla perussuomalaisten sääntöjen mukaan oikeus valtuustoryhmää koskevien tiedonantojen vastaanottamiseen, samoin ilmoitusten ja tiedonantojen antamiseen. Paikallisen yhdistyksen puheenjohtaja on omien sanojensa mukaan ilmoittanut kaupungin lakimiehelle monta kertaa, että tiedotteiden kuuluu muka tulla hänelle.

Ennen valtuustoryhmästä lähtöäni totesin, että sovittuja sääntöjä ei ollut noudatettu. Perussuomalaisten sääntöjen mukaan valtuustoryhmän kokouksen kutsuu koolle valtuustoryhmän puheenjohtaja, hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Varapuheenjohtajan koolle kutsuma laiton kokous kuitenkin pidettiin, vaikka en ollut estynyt enkä ollut kutsunut sitä koolle, en myöskään ollut jäävi sen pitämiseksi, kokouskutsukin tuli minulle yllätyksenä. Lähdin tämän jälkeen perussuomalaisten valtuustoryhmästä. En voinut hyväksyä laitonta kokousta, koska sen tarkoitus oli vain loukata minua.

Paikallisyhdistys kuvittelee olevansa valtuustoryhmän virallinen valvoja. Missään säännöissä ei lue, että paikallisyhdistys toimisi valtuustoryhmän esimiehenä, valvojana tai sanktioijana. En ole koskaan menetellyt vastoin perussuomalaista aatetta.

Sovittuihin asioihin ei Sastamalan Perussuomalaisissa voi luottaa, eikä välttämättä löydy edes pöytäkirjojakaan jokaisesta kokouksesta.

Olen tehnyt paljon töitä perussuomalaisten hyväksi. Viime kuntavaaleissa perussuomalaisten valtuutettujen lukumäärä nousi kolmesta seitsemään Sastamalassa. Yhdistys nousi ihan uudelle tasolle. Listalla oli 41 ehdokasta. Ensikertalaisista ehdokkaista, joita oli 31, joista minun mukaan pyytämiäni oli 25 ja muiden yhteensä 6 ehdokasta. Ansiotani oli ihan varmasti tuo toinen hallituspaikka. Vaalien aikaan olin yhdistyksen puheenjohtaja, vaalivastaava, rahastonhoitaja ja paljolti myös sihteeri.

Vuodesta 2020 alkaen Sastamalan Perussuomalaiset teki yli 10 valtuustoaloitetta. Yhtä lukuun ottamatta ne kaikki olivat minun laatimiani.

Hallituspaikkani olen toden totta ansainnut omalla toiminnallani, enkä pelkästään kuulumalla perussuomalaisiin.

Aloitin kuntapolitiikassa yli 50 vuotta sitten. Olen toiminut muun muassa kunnanvaltuuston- ja kunnanhallituksen puheenjohtajana yhteensä 8 vuotta entisen Mouhijärven kunnan aikana. En ole kokenut koko tänä aikana mitään vastaavaa farssia. Perussuomalaiset ei ole enää se yhdistys, johon liityin ja jonka menestystä osaltani rakensin täällä Sastamalassa.

Maire Villo
valtuutettu

Vastine Villon kirjoitukseen:

Sastamalan Perussuomalaisten kaikki toiminta pohjautuu sääntöihin ja niiden noudattamiseen. Yhtäkään laitonta kokousta ei ole pidetty. Sastamalan Perussuomalaiset on toiminut ja toimii sääntöjen edellyttämällä tavalla. Näinollen se ei myöskään lähde kommentoimaan yksityisen henkilön puolueen sisäisiin jäsenasioihin, väitteisiin tai tekemisiin liittyviä asioita. Sastamalan Perussuomalaiset keskittyy jatkossakin oleelliseen eli Sastamalan asioiden hoitamiseen.

Sami Pajunoja
Sastamalan Perussuomalaiset ry:n pj

Aiheesta aiemmin Alueviestissä: 

Kaupunginhallituksen erottaminen esillä Sastamalassa: Maire Villon lähtö perussuomalaisista taustalla

Kommentointi ei ole käytössä.