LP-Vampulan akatemiatoiminta jatkuu ja kehittyy

LP-Vampula, akatemiajoukkue, yleispelaajat
Yleispelaajina joukkueessa ovat Selma Ala-Viikari (vasemmalla), Milja Seikkula, Meea Uusitalo ja Niina Mattila sekä kuvasta puuttuvat Susan Söderlund ja Henna Sandell.
LP-Vampula, akatemiajoukkue
Akatemiajoukkueen valmentajana on jo useamman vuoden toiminut Petri Kurvinen (vasemmalla). Päävalmentajana on nyt Jani Pihlajamäki (oikealla) ja joukkueen huoltajana jatkaa Reijo Mäkelä, joka toimii samoissa tehtävissä myös liigajoukkueessa. Joukkueenjohtajana on Hanna Pihlajamäki.

Toiseksi korkeimmalla sarjatasolla eli ykkösarjassa pelaavan LP-Vampulan akatemiajoukkueen toiminta jatkuu ja kehittyy. Akatemiajoukkue aloitti, kun seuran joukkue nousi Mestaruusliigaan vuonna 2014.

”LP-Vampula on panostanut akatemiatoiminnan kautta alueen pelaajien kehitykseen jo yli kymmenen vuoden ajan ja tulosta on syntynyt. Seuran akatemian kautta on noussut Mestaruusliigatasolle vuosittain pelaajia, joista viimeisimpänä tulevalle kaudelle seuran liikajoukkueen hakkuriksi on noussut huittislais-sastamalalainen Mariliis Lipand. Yhteistyö Lauttakylän lukion kanssa on tiivistynyt ja tällä hetkellä opiskelun sekä tavoitteellisen urheilun yhdistäminen sujuu erittäin hyvin. Osallistuminen aamuharjoituksiin onnistuu pelaajilta lukion ohella useita kertoja viikossa”, kertoo LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie.

Tulevalle kaudelle tavoitteellisia pelaajia on Timo Talvitien mukaan ollut huomattavasti enemmän kuin LP-Vampulan akatemiaan on nyt pystytty ottamaan mukaan. Etusijalla ovat olleet lähialueen tai muuten jo aiemmin yhteistyössä olleet tahot. Valmennukseen on saatu lisää virtaa ja osaamista, kun Jani ’Osku’ Pihlajamäki aloittaa akatemiajoukkueen päävalmentajana. Apuvalmentajana jatkaa jo vuosia LP-Vampulan sekä Vampulan Urheilijoiden valmennuksessa toiminut Petri Kurvinen. Huoltajana jatkaa tuttuun tapaan liigajoukkueenkin huoltajana pitkään ollut Reijo ’Repa’ Mäkelä ja joukkueenjohtajana toimii Hanna Pihlajamäki.

Seuran yhtenä arvona on alusta asti ollut toimia alueellisena nais- ja tyttölentopallon kehitystahona, minkä myötä rakennetaan mahdollisuuksia tavoitteellisille ja motivoituneille nuorille urheilijoille. ”Tätä peruspilaria haluamme jatkaa ja kehittää entisestään myös tulevalla kaudella”, painottaa Timo Talvitie.

LP-Vampulan akatemiajoukue 2024–2025

(edellisen kauden seura suluissa)

Passarit: Iida Pihlajamäki (VaLePa), Meri Törmä (JymyVolley)

Keskipelaajat: Lempi Ala-Viikari (LP-Vampula), Petra Lankinen (LP-Vampula), Maria Santala (VaLePa)

Yleispelaajat: Selma Ala-Viikari (LP-Vampula), Niina Mattila (VaLePa), Susan Söderlund (VaLePa), Meea Uusitalo (LP Viesti), Henna Sandell (Kuortane / JymyVolley), Milja Seikkula (LP-Vampula)

Hakkuri: Siiri Kannisto (VaLePa)

Liberot: Jasmin Järvensivu (VaLePa), Juliet Ristimäki (LP-Vampula), Elina Ruosteoja (LP-Vampula)

Jätä kommentti