Lauri Joona debytoi Puolan rallissa

Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Honza Fronek.

Sastamalalainen Lauri Joona ajaa ensimmäistä kertaa rallia Puolassa. Paikalliset tiet ovat hänelle toistaiseksi tuttuja vain katsojan roolissa.

”Puolassa en ole ikinä ajanut kisaa”, kertoo Lauri Joona. ”Pari kertaa olen ollut katsomassa Puolan MM- ja EM-ralleja, mutta siinä oikeastaan kaikki kokemus Puolasta”, hän jatkaa.

Mikolajkista torstaina käynnistyvässä rallissa ajetaan neljän päivän aikana yhdeksäntoista erikoiskoetta, yhteensä runsaat 300 kilometriä.

”Kisa tulee olemaan erittäin kovavauhtinen. Tiestö on aika kapeaa ja pehmeääkin, tulee varmaan olemaan aika paljon spooria. Teiden luonne muistuttaa jonkin verran Viron teitä”, ennakoi Lauri Joona.

Puolan ralli on kauden seitsemäs MM-osakilpailu. TGS Motorsport -tiimissä Skoda Fabia RS Rally2 -autolla kilpaileville Lauri Joonalle ja kartturi Janni Hussille ralli on tämän kauden viides WRC2-luokassa.

”Ajettiin ennen juhannusta hyvät testit, joissa saatiin autoa paremmaksi. Sen puolin voi olla luottavaisin mielin”, sanoo Lauri Joona.

Puolan MM-rallin WRC2-luokassa on mukana kaksikymmentäkaksi autokuntaa. Kauden aiemmista kisoista Lauri Joonan ja Janni Hussin tuloksena on ollut yksi podium-sijoitus sekä pisteitä luokan kuudenteen sijaan oikeuttava määrä.

”Hyvällä fiiliksellä lähdetään kisaan! Omaa parasta lähdetään totta kai tekemään. Vaikea sitten sanoa, mihin asti sillä pystyy kurottautumaan tuloksissa. Paljon on tehty töitä, että pystytään olemaan aiempaa kilpailukykyisempiä ja luotto siihen on kova”, kertoo Lauri Joona.

Jätä kommentti