Koivulat kärkivauhdissa rallisprintin SM-sarjassa – finaalit kaasutellaan 6.7. Vaalan Happy Beachillä

Alkukaudesta keltainen BMW M3 ja kuskit ovat olleet hyvässä vireessä. Kuva: Ari Haapasaari.

Sastamalan autourheilijoita edustavien Mikko ja Juha-Pekka Koivulan asfalttirallisprint -kausi on saanut lennokkaan alun. Kaksikko kilpailee tutulla väkivahvalla BMW M3 kilpurilla, joka on varta vasten rakennettu rallisprinttiin.

Kuluvana vuonna päätavoite on asfaltilla ajettavassa SM-sarjassa ja siinä rinnalla veljekset kilpailevat Xmeal-asfalttisprintsarjassa. SM-sarja käsittää kolme viikonloppua ja kuusi osakilpailua. Xmeal-sarjassa kilpaillaan kahdeksan kilpailua.

SM-sarja starttasi Tammisaaren katuradalla ajetuilla osakilpailuilla huhtikuun viimeisenä viikonloppuna. Lauantain kilpailussa veljekset näyttivät heti kyntensä ja tuloksena oli luokan kaksoisvoitto, Mikon kellottaessa kilpailun nopeimman ajan.

Kolmanneksi ajoi Pohjankyrön UA:n Jarmo Suokko. Sunnuntaina kilpailureitti kaasuteltiin eri suuntaan, mutta tuloslistaan se ei kärjen osalta vaikuttanut, Mikko pokkasi ykköstilan ennen Juha-Pekkaa.

Kymmenyspeliä Nokialla

Kaksi viikkoa ennen Nokian kilpailua ajettiin kaksi Xmeal-sarjan osakilpailua Nivalassa, joissa molemmat veljekset pääsivät voittamisen makuun, kun tuloksena oli kaksoisvoitot molempina päivinä.

SM-sarja jatkui taas lauantaina 15.6 Nokialla. Kilpailu käytiin Nokian ajoharjoitteluradan maisemissa, jossa kilpailijat pääsivät ottamaan mittaa toisistaan n. 2,8 km:n pituisella reitillä.

Reitistä olikin tehty tällä kertaa melko hidasvauhtinen ja teknisesti haastava.

Kilpailussa reitti ajettiin poikkeuksellisesti kolme kertaa joista paras aika jäi voimaan. Ensimmäiset kaksi ajokertaa oli jo hyvin tiukkoja, ihan kymmenys peliä.

Kolmannella ajokerralla Mikko kuitenkin pystyi rutistamaan ajastaan vielä 0,3 sekuntia pois ja nappasi luokkavoiton 0,17 sekunnin erolla J-P:hen.

Nokian lauantain karkeloissa kolmanneksi ajoi Hyundai kuski Maro Sutinen Keskikarjalan urheiluautoilijoista.

Sunnuntain kilpailussa kärkipaikoilla keikkui lauantailta tutut nimet. Mikko ja J-P vuorottelivat ison kaksivetoluokan kärjessä. Tilanne meni jännittäväksi ja vasta kolmannen ajokerran ajat ratkaisivat lopulliset sijoitukset.

Kuskeista Mikko paransi aikaansa eniten ja kuittasi itsenä koko kisan voitolla tiukasti kiinni Suomenmestaruustaistoon. J-P pokkasi jälleen podiumin kakkospaikan ennen Kuopion urheiluautoilijoita edustavaa Harri Korhosta.

SM-kausi jatkui siis erittäin tiukoissa merkeissä Nokialla ja lähes parhaalla mahdollisella tavalla. Suomenmestaruudesta kilpaillaan useamman luokan kesken ja pisteet lasketaan luokittain, joten ennen päätösosakilpailuja Mikko on sarjassa jaetulla kärkipaikalla ja J-P jaetulla kakkospaikalla.

Tilanne onkin jännittävä ennen finaaliviikonloppua, joka kaasutellaan 6.7 Vaalan Happy Beachillä.

Nokian molemmista SM-osakilpailuista tuloksena kaksoisvoitto. Kuva: Tanja Tuomisto.

Jätä kommentti