Vammalan torihistorian ensimmäiset musiikkifestarit – ”Ihmiset toki juhlivat, mutta sivistyneesti”

Stagehand-hommissa festareilla olleet miehet ehtivät haukata hampurilaiset ennenkuin ensimmäinen esiintyjä astui lavalle. ”Meillä on vahva epäilys siitä, että tästä tulee hyvä ilta”, he uumoilivat. Juha Forsman, Oskari Koponen ja Jami Mäntykoski (edessä) olivat varautuneet paiskimaan töitä. ”Meidän tehtäviimme kuuluu roudaus, bändien vaihdot, lavan pystytys ja muut sekalaiset työt.” Ehtivät he silti musiikistakin nauttia.

Kansalle oli tarjolla nimekkäitä esiintyjiä ja reipasta meininkiä Vammalan torihistorian ensimmäisillä musiikkifestareilla.

Kaksipäiväisessä torijuhlatapahtumassa viime viikon perjantaina oli rokimpi setti ja lauantaina juhlitiin discomusiikin tahdissa.

Tapahtumajärjestäjänä toimi Tuhti Events Oy.

Kaksossiskot Hisku ja Jade Wilund olivat festareilla kesätöissä. ”Jeesimme vähän kaikessa, missä tarvitaan apua, kuten anniskelussa, hyllyjen täytössä ja sellaisessa.” Esiintyjistä tytöt odottivat eniten kuulevansa Raskasta Iskelmää.

Perjantaina yleisöä viihdyttivät Lulua, Sastamalan oma voice-tähti Marju Inkinen, Turo´s Hevi Gee, Janne Hurme ja Raskasta Iskelmää-yhtye.
Lauantaina lavalle astuivat Movetron, Mascara, Pandora ja Faija.

Kuten tapahtumajärjestäjän edustaja Jani Wilund etukäteen arvelikin, lipunmyynti oli vilkkainta suoraan portilta.

Festarialueena toimi koko iso torialue, ja tapahtuman ajan Onkiniemenkadun toinen kaista oli suljettuna.

Torikahvilatiimi oli valmiina palvelemaan tapahtumayleisöä. ”Meillä on suuret odotukset, ei kannata olla liian vaatimaton. Sääkin näyttää suosivan”, he kommentoivat. ”Meillä on täällä lämmin ja tiivis tunnelma, ja riittävästi sapuskaa.” Iloinen joukko saikin valmistaa lukuisia festarilautasia, hampurilaisia ja muita annoksia nälkäisille juhlijoille. Kuvassa (ylärivissä) Iida, Leena, Sanna, Jari ja Jarmo  ja (alarivissä) Milla, Kati, Heli ja Jarkko.

Ilmassa oli ennen tapahtuman alkua pientä jännitystä siitä, kuinka ensimmäistä kertaa torilla järjestettävä musiikkifestari saisi porukkaa liikkelle.

”Ennakkoon lippuja myytiin 400 ja kaikkiaan viikonlopun myynti oli noin 1500 lippua yhteensä”, Wilund laskeskelee.

Odotukset siis täyttyivät, jopa hieman ylittyivät.

”Kaikki meni hienosti, puitteet olivat sopivat tällaiselle tapahtumalle ja paikallisten yritysten sekä Sastamalan kaupungin kanssa yhteistyö sujui erittäin hyvin”, kiitteli Wilund, ja arveli jatkoa samankaltaiselle tapahtumalle seuraavan.

Hämeenkyröstä Sastamalaan kymmenisen vuotta sitten muuttanut Tomi Aaltonen uskoi festareiden muodostuvan hauskaksi tapahtumaksi, ja aikoi osallistua molempina päivinä. ”Lulua on kiinnostava, samoin Raskasta Iskelmää”, hän mainitsi. Esiintyjissä oli myös hänen vanhoja naapureitaan.

Entä sujuiko juhlinta rauhallisesti, vai oliko paikalla häiriötä?

”Käsittääkseni ei ollut häiriöitä, ainahan jotain peruspikkujuttuja on, mutta hyvin rauhallisesti meni kaikki. Ihmiset toki juhlivat, mutta sivistyneesti”, Wilund muotoili.

”Lauantai oli vilkkaampi päivä kuin perjantai. Perjantaina kävijöitä oli suunnilleen 600 ja lauantaina siinä 800-900.

Tila riitti hyvin, eikä ihmisten tarvinnut juurikaan jonotella.”

The Voice of Finlandista koko kansan tuntemaksi noussut Marju Inkinen oli torijuhlasta innoissaan. ”Tästä tulee varmasti uuden upean torin upea avausfestari”, hän uskoi valmistautuessaan omaan esitykseensä.

Lisää kuvia ja tunnelmia:

Ystävykset Sarita Taipale ja Janika Karimäki olivat tulleet kuuntelemaan erityisesti Raskasta Iskelmää. ”Samalla fiilistelen täällä lapsuuden ja nuoruuden kotikaupungissa. Tätä paikkaa katsoo nyt eri silmin kuin teini-ikäisenä”, Keski-Suomessa nykyään asuva Taipale totesi. ”Vaikka kaupunki on muuttunut, on täällä edelleen kotoinen olo. Ja tuttuihinkin saattaa törmätä.”
Marju Inkinen ei pettänyt odotuksia tälläkään kertaa, vaan veti oman settinsä täysillä.
Festareita vietettiin lämpimässä säässä.
Pandora esiintyi lauantaina.

Jätä kommentti