Sastamalan kukkapelloille tulossa muun muassa kehäkukkaa, unikkoa ja päivänkakkaraa – ”Kannattaa odottaa vielä vähän aikaa”, maaseutuasiamies vinkkaa

Joillekin Sastamalan kukkapelloista on kylvetty muun muassa kruunupäivänkakkaraa, kesälemmikkiä, kesämalvikkia, erilaisia unikkoja, ruiskaunokkia sekä pellavaa.

Alueviesti uutisoi Sastamalan kukkapelloista torstaina. Kuntalaisten ja paikkakunnalla kävijöiden iloksi kylvetyt pellot ilahduttavat kaikkiaan kahdeksan kuntakeskuksen alueella.

Kaupungin maaseutuasiamies Toni Leppäkosken mukaan kukkapellot kylvettiin touko-kesäkuun vaihteessa ja kylvöt onnistuivat hyvin. Kylvötyön suorittivat pääasiassa samat urakoitsijat, jotka edellisinäkin vuosina ovat työn tehneet.

”Kylvöjen jälkeen kesäkuun alkupuolella saatiin runsaita sateita, joten kasvit lähtivät varsin nopeasti kasvamaan”, Leppäkoski kertoo.

Osa pelloista kylvettiin koristekukka Diana-seoksella, jonka sisältö on seuraava: kehäkukka, ruiskaunokkiseos, kruunupäivänkakkaraseos, kesälemmikki, kesäharso, pellava, silkkimaloppi, oopiumunikko, pioniunikko, hunajakukka ja kesämalvikki. Osa pelloista kylvettiin seoksella, jossa on auringonkukkaa ja veriapilaa.

Leppäkosken mukaan tilanne kukkapelloilla on tällä hetkellä sellainen, että hunajakukka aloittelee kukintaansa, mutta muissa kukissa menee vielä hetki.

”Eli vähän aikaa kannattaa vielä odottaa ennen kuin pelloille menee kukkia keräämään”, hän tuumaa.

Kukkapellot Sastamalassa:

Suodenniemi: Salmenrinne
Mouhijärvi: Porintien ja Mouhijärventien risteys
Häijää: Kurvosentie 2 ja Tiisala
Kiikoinen: Terveysasemaa vastapäätä
Karkku: Asemantie 12
Vammala: Trakinportti Lidlin vieressä, Levorannan vieressä ja Junttilan tilan vieressä
Kiikka: Laurintien ja Kestiläntien väli
Keikyä: Äetsäntie 381 ja Keikyäntie 5

Aiheesta aiemmin Alueviestissä:

Kukkapellot ilahduttavat Sastamalassa – Näin ne löydät

Jätä kommentti